Zwitserland

Halloween

Opinie Joost Derks

Komt Frankenstein met Halloween op valutamarkt?

Als een valuta meer waard wordt, dan is dat vaak het gevolg van economische ontwikkelingen of rentebewegingen. Achter de stijging van de Zwitserse frank gaat iets anders schuil. De munt zit in de lift, omdat financiële partijen zich zorgen maken over het griezelige fenomeen stagflatie.
28 Oktober 2021
aardappelen agria

Inside Aardappelen

Zwitserland kampt met groot aardappeltekort

Dankzij een extreem natte zomer heeft de Zwitserse aardappeloogst fikse averij opgelopen. Eerder al vroeg brancheorganisatie Swisspatat al om verhoging van het importquotum voor tafelaardappelen. Nu vraagt het om meer import van pootgoed. De oogst van kwalitatief goede frites- en chipsaardappelen valt fors tegen.
16 September 2021
aardappelen Zwitserland

Nieuws Gewasbescherming

Zwitsers willen chemische gewasbescherming houden

De Zwitserse bevolking heeft tegen heeft in gisteren (zondag 13 juni) in een referendum in ruime meerderheid tegen 2 omstreden landbouwvoorstellen gestemd.  De initiatieven waren er op gericht waren het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen (GBM) te ontmoedigen of verbieden.
14 Juni 2021
aardappelen Zwitserland

Inside Aardappelen

Zwitserland op zoek naar aardappelen over de grens

Door de grote vraag naar tafelaardappelen, als gevolg van de coronacrisis, is de eigen voorraad in Zwitserland momenteel niet toereikend. Het land importeert daarom 8.000 ton consumptieaardappelen uit het buitenland.
9 April 2020
valuta Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

De prijs van Zwitserse zekerheid

De Zwitserse frank is enorm in trek als financiële vluchthaven. Dit komt door de turbulentie rond het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten en de rumoer omtrent de brexit. Aan deze populariteit hangt echter wel een prijskaartje, welke vooral door het Zwitserse bedrijfsleven betaald wordt.
15 November 2019
drone

Weerupdate Drones

Zwitserland staat spuitdrones toe

Het bespuiten van de gewassen met behulp van drones is voor veel techniekliefhebbers een nieuwe stap in de toepassing van onbemande luchtvaartuigen (UAV's). Zwitserland staat als eerste land in Europa het gebruik van deze zogenaamde spuitdrones toe.
6 Augustus 2019
valuta Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

Wed niet tegen de Zwitserse franc

De Zwitserse franc staat in de financiële markten bekend als een veilige haven. Waaraan heeft de munt die status eigenlijk verdiend, en welke richting gaat de franc kiezen?
23 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden