Autonoom

trekker John Deere

Nieuws Techniek

Nothing runs like a Deere zonder chauffeur

John Deere lanceert een nieuwe versie van hun 8R-trekker, die zonder chauffeur zijn werk kan doen. Een eerste serie van 410 pk zware machine gaat dit jaar al in de Verenigde Staten aan de slag. De 360-graden cameratechnologie moet het oog van de chauffeur worden. Vanuit zijn luie stoel volgt hij die met behulp van een app.
5 Januari 2022
Kubota

Achtergrond Robottrekker

Wie wint wedloop om autonome trekker?

De Aziatische en met name Japanse technologische industrie heeft ons veel gebracht. Er is dan ook een grote kans dat Iseki, Kubota en Yanmar een stempel gaan drukken op de autonome landbouw. In eigen land wordt al gewerkt aan praktijkrijpe oplossingen.
4 Februari 2019
John Deere

BB Weer Robottrekker

Precision Makers en John Deere samen verder

De autonome voertuigspecialist Precision Makers, onderdeel van de Dutch Power Company, gaat samenwerken met John Deere. Dat meldt 's werelds grootste machinefabrikant. De Nederlandse voertuigspecialist bouwde al eerder trekkers van dit merk om, maar stopte daar toen mee.
30 Januari 2019
HandsFree

BB Weer Robottechniek

Autonoom graan telen blijkt goed mogelijk

Harper Adams University heeft het tweede seizoen waarin een perceel graan autonoom werd geteeld, succesvol afgesloten. Het perceel mag alleen worden betreden door robottrekkers en machines. Ondanks het succes is de technologie er nog lang niet.
2 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox