Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

2 Februari 2022

Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van het zuivelassortiment van haar huismerk. Vanaf juni zijn de producten beschikbaar in alle Jumbo-winkels en online. Tot nog toe neemt slechts een beperkte groep melkveehouders deel en is de extra duurzaam geproduceerde melk in slechts een deel van de Jumbo-filialen te koop.

De supermarktketen is voornemens om met een vaste groep van twintig melkveehouders samen te werken die de duurzamere en diervriendelijkere zuivel aan Jumbo gaat leveren. Dat komt neer op meer dan een verdubbeling van het aantal deelnemende melkveehouders.  Onder welke voorwaarden zij precies gaan deelnemen, is nog onderwerp van bespreking. Onderhandelingen met betrokken partijen zijn volgens Jumbo nog volop gaande.

Beter Leven-zuivel in de huidige verpakking. Vanaf juni komt het vernieuwde assortiment in een nieuw jasje in het schap te liggen.

Met de aangekondigde uitbreiding van het assortiment zet Jumbo naar eigen zeggen wederom een grote stap in de verdere verduurzaming van het zuivelaanbod in Nederland. Jumbo was in 2019 de eerste supermarktketen die het 1 ster Beter Leven-keurmerk voor zuivel introduceerde en is nu ook de eerste die zuivel met dit keurmerk op grote schaal aanbiedt. Lange tijd had de Beter Leven-zuivel echter een vrij onopvallend bestaan in de Jumbo-winkels. Ook zijn er diverse strubbelingen geweest met melkveehouders over de geleverde volumes en de betaling ervoor. Deze fase is kennelijk achter de rug. 

De Beter Leven-melk wordt gecollecteerd door Farmel en wordt verwerkt en verpakt door Veco Zuivel, dat sinds eind vorig jaar ook in handen is van Farmel.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Achtergrond Melk

Winnaars en verliezers op Nederlandse zuivelmarkt

Inside Melk

Zuivelreus Yili overweegt bod op Ausnutria

Nieuws Veehouderij

Nederlands weidevlees in opmars

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief