Green deal

Brussel Europa

Nieuws GLB

Investeerders: bouw directe steun melkveehouderij af

Een groep investeerders die een vermogen vertegenwoordigt van circa €1,7 biljoen, roept de Europese Commissie om scherpere doelen te stellen voor klimaat en biodiversiteit in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Zij stellen onder meer voor de directe steun aan de melkvee- en vleeskalverhouderij af te bouwen.
22 Maart 2021
graan - agri soja - agri

Achtergrond Eiwitstrategie

Is de eiwitstrategie van EU haalbaar?

De teelt van eiwitgewassen staat volop in de belangstelling. In het kader van de Green Deal, de Farm to Fork strategie en om de afhankelijkheid van geïmporteerde soja te verminderen wil de Europese Commissie dat er meer eiwitgewassen in de EU geteeld worden. Ambitie genoeg maar wat is in de praktijk mogelijk?
19 Maart 2021
euro spaarpot sparen

Nieuws EU beleid

Waar zijn de cijfers over effecten 'Farm to Fork'?

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik van het CDA en enkele Europarlementariërs uit andere landen eisen volledige effectbeoordeling van de 'Farm to Fork' strategie. De Europarlementariërs vrezen dat de uitvoering van deze strategie tot een gevoelige daling van voedselproductie en stijging van de voedselprijzen in de EU kan leiden.
25 November 2020
Gewastour BASF

Nieuws BASF

BASF steunt duurzame landbouw met 4 doelen

Right balance, better yield. Dat is het doel dat chemieconcern BASF zichzelf de komende jaren heeft gesteld. Concreet heeft het daarvoor 4 duurzaamheidsdoelen opgesteld. Zo hoopt het concern een bijdrage te leveren aan de Europese Green Deal.
19 November 2020
akkerbouw gewasbescherming drift Agrifoto2

Nieuws Green Deal

Gewasbescherming staat achter Green Deal

De federatie van de gewasbeschermingsmiddelenindustrie (ECPA) staat achter de Green Deal die de Europese Unie medio mei heeft gepresenteerd. De sector wil onder meer €14 miljard investeren in nieuwe technologieën en daarbij moeten tegen 2030 meer duurzame producten worden gebruikt.
8 September 2020
boer klompen boerenprotest

Nieuws Boerenprotesten

Waarom Europese boeren in Koblenz protesteren

De Duitse stad Koblenz is op dit moment het podium van een 3-dagen-groot boerenprotest dat afgelopen zondag van start ging. Voornamelijk melkveehouders uit heel Europa hebben zich in de stad verzameld vanwege een bijeenkomst van de Europese landbouwministers. Melkveehouders willen inspraak in het Europese landbouwbeleid.
1 September 2020
berry marttin

Interview Berry Marttin

'Akkoord van Parijs voor voedsel nodig'

Om een duurzame voedselproductie te bewerkstelligen, moet er een akkoord komen tussen alle betrokken partijen met een gelijke impact als destijds het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Dit zegt Berry Marttin, lid van de groepsdirectie van Rabobank, in een interview. 'Om het eens te worden over wat goed is en om richting te kiezen.'
20 Juli 2020
Europese Commissie

Nieuws Green Deal

'Europa stelt onrealistische eisen aan landbouw'

De ambities in de Green Deal zijn groot en de de weerstand die het oproept groeit met de dag. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, doet vandaag de plannen uit de doeken en die raken de agrarische sector hard.
20 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox