Poolprijzen graan

graanexport vrachtschip

Nieuws Granen

Voorschotprijs graanpool CZAV €145 per ton

De voorschotprijs van de CZAV graanpool bedraagt €145 per ton. Deze prijs geldt voor baktarwe, maal- en zomertarwe, overeenkomend met ongeveer 90% van de totale graaninname bij de Zuid-Nederlandse coöperatie.
7 Augustus 2020
gerst wintergerst gerstoogst

Inside Granen & Grondstof

Markt voor gerst gaat moeilijke tijd tegemoet

Na een natte herfst en winter wordt altijd meer zomergraan gezaaid. Zo ook dit seizoen, waardoor het areaal zomergerst fors is toegenomen in Nederland en Europa. Dat had niet op een slechter moment kunnen komen, nu de markt voor (brouw)gerst op zijn gat ligt. Wat mogen telers verwachten van komend seizoen?
20 Juli 2020
spelt graan - agri

Nieuws Granen

CZAV blij met graanprijzen na moeilijk jaar

Cooperatie CZAV is blij met het herstel van de graanprijzen, waardoor de onderneming met trots de graanpoolprijzen publiceert. De netto-eindprijs die coöperatie CZAV heeft vastgesteld voor maal- en zomertarwe 2019 bedraagt € 166,00 per 1000 kilo exclusief btw.
15 Juni 2020
tarweoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Wat doet Agrifirm graanpool in extreem jaar?

Een extreem droge zomer gevolgd door een extreem natte winter. Ook dit voorjaar is het weer extreem droog én gooide de wereldwijde uitbraak van corona alle handelsbalansen overhoop. Hoe blijft de granenpool voor tarwe en gerst van Agrifirm in zo'n seizoen overeind?
30 Mei 2020
gerst brouwgerst

Inside Granen & Grondstof

Huidige prijs brouwgerst op niveau voergerst

De prijs van brouwgerst is door de uitbraak van het coronavirus fors onder druk komen te staan. De vraag ligt nagenoeg stil, waardoor de prijs zakt en inmiddels gelijk staat aan de prijs voor voergerst.
22 April 2020
graanoogst tarweoogst wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Nieuws CZAV

Granenpool CZAV behaalt hoogste resultaat in 5 jaar

De granenpool van coöperatie CZAV heeft dit jaar het hoogste resultaat van de afgelopen 5 jaar bereikt. 'Toch is dit resultaat teleurstellend, gezien de hoge marktverwachtingen', zo stelt de akkerbouwcoöperatie.
12 Juni 2019
graanoogst tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarwepool Agrifirm eindigt op 181 euro

De granenpools van Agrifirm hebben weten te profiteren van een oplevende markt na de oogst. Helaas werd deze lijn in de tweede helft van het verkoopseizoen niet vastgehouden. Over de gehele linie komen de gerealiseerde tarwe- en gerstprijzen ruim 15% hoger uit, ten opzichte van oogst 2017.
4 Juni 2019
tarwe - food

Nieuws Granen

Agrifirm verhoogt voorschot in granenpool

Agrifirm verhoogt het uit te betalen voorschot (bruto) voor de deelnemers van de granenpool. De maatregel is bedoeld om de financiële positie van de telers te steunen. Na levering is reeds €100 per ton uitbetaald. Daar komt nu €60 bij.
10 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden