Tweede Kamer

Caroline van der Plas

Nieuws Politiek

BoerBurgerBeweging komt boven CDA uit in peiling

BoerBurgerBeweging (BBB) is in de meest recente peiling van Maurice de Hond groter dan het CDA. De partij van aanvoerder Caroline van der Plas behaalt 7 zetels voor de Tweede Kamer. Het CDA, de partij die eerder traditiegetrouw op veel boerenstemmen mocht rekenen, komt uit op slechts 6 zetels. 
22 Augustus 2021
melkveebedrijf koeien kalf

Inside Melk

Melkveehouder misschien straks ook kalverhouder

Een onderzoek over mogelijk grote veranderingen voor de kalverhouderij in opdracht van landbouwminister Carola Schouten resulteert in veel ophef in de sector. Uitvoering van deze zogeheten scenariostudio heeft niet alleen een enorme impact op de kalverketen, maar ook voor de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Wat dreigt er op hem af te komen?
27 Mei 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Poltiek

Kamer: Ook mkb-toets voor agrarisch ondernemers

Een Kamermeerderheid wil dat er voor agrarisch ondernemers een equivalent komt van de mkb-toets – waarbij nieuwe wetten en regels door een panel van ondernemers vooraf wordt beoordeeld op werkbaarheid.
14 Mei 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

Historisch jongerenpact geeft signaal af aan politiek

Jonge boeren en tuinders missen de randvoorwaarden die nodig zijn om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken als stikstof en klimaat.
22 April 2021
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Politiek Stikstof

Stikstofwet nog lang geen gelopen race

Minister Schouten zet de oppositiepartijen GroenLinks en PvdA buiten spel bij de behandeling van de Stikstofwet vandaag in de Tweede Kamer en in januari in de Eerste Kamer. Dat blijkt uit bronnen van NOS. Schouten zoekt steun bij de SGP, 50Plus en de SP.
10 December 2020
Maurits von Martels

Interview Maurits von Martels

'Gebrek aan waardering en teleurstelling overheersen'

Geen tweede termijn in de Tweede Kamer voor CDA-lid en melkveehouder Maurits von Martels. Dat bleek dinsdag uit de kieslijst die het CDA publiceerde voor de aankomende verkiezingen in maart 2021. De naam van Von Martels, in 2017 nog met voorkeursstemmen gekozen, ontbrak hierop.
28 Oktober 2020
grasland sloot

Nieuws Waterschappen

Kamer wil boer in waterschap (nog) niet kwijt

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de geborgde zetel voor de agrarische sector in de waterschappen behouden. Dit bleek vandaag (maandag 22 juni) tijdens het Algemeen Overleg over water in het parlement.
22 Juni 2020
Carola Schouten boerenprotest

Nieuws Analyse

Ontspoort Schouten op het voerspoor?

Mogelijk is er een krappe meerderheid in de Tweede Kamer tegen de voerspoor aanpak van minister Schouten, waarmee ze de stikstofuitstoot dit jaar al wil reduceren. Als alle CDA Tweede Kamerleden en de voltallige VVD de lijn van CDA Tweede Kamerlid Von Martels volgen.
15 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox