Tweede Kamer

biggen vaccin varkens - agri

Nieuws Corona

Dierenartsen mengen zich in coronadebat

Zolang er geen vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is, lijkt het dierenartsen moeilijk om dit virus volledig uit te bannen met andere bestrijdingsmaatregelen. Zij baseren zich hierbij onder meer op kennis van en ervaring met de bestrijding van verschillende dierziekten, met en zonder toepassing van vaccinatie.
19 Maart 2020
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Tweede Kamer

Alles op alles tegen faillissementen

Het kabinet heeft een 'absolute inspanningsverplichting' dat geen enkel bedrijf, als gevolg van de coronacrisis, failliet gaat. Die toezegging deed minister Eric Wiebes tijdens het coronadebat woensdag in de Tweede Kamer op vragen van Geert Wilders. De PVV-leider verwees naar uitspraken van Duitse en Franse bewindspersonen.
19 Maart 2020
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Kamervragen

Zorgen om vertrek van veredeling naar buitenland

Tweede Kamerleden van de VVD hebben vragen gesteld aan landbouwminister Carola Schouten over het verplaatsen van de Nederlandse veredeling naar het buitenland. Aanleiding is dat HZPC heeft aangekondigd voor haar aardappelonderzoek uit te wijken naar Canada.
25 Februari 2020
landbouwverkeer

Nieuws Trekkerkenteken

Tweede Kamer stemt in met kenteken voor trekkers

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zoals verwacht ingestemd met de invoering van het trekkerkenteken. Dat betekent dat per 2025 een ketenplicht geldt voor landbouwvoertuigen die gebruik maken van de openbare weg. Tot die tijd geldt een overgangsperiode.
29 Januari 2020
transport trekker landbouwverkeer verkeer

Nieuws Trekkerkenteken

Kaarten lijken geschud in kentekendebat

Er komt waarschijnlijk toch een kentekenplicht voor trekkers. Dit gaat gepaard met een apk-plicht, snelheidsverhoging en betere toegang tot bepaalde wegen. De Tweede Kamer debatteerde dinsdag 22 januari over de kwestie.
23 Januari 2020
spuiten gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

Verbod op middelenbezit van de baan

Er komt geen verbod op het in voorraad hebben van gewasbeschermingsmiddelen die geen toelating hebben in de eigen teelt. Het voorgestelde wetsartikel werd dinsdag 21 januari in de Tweede Kamer verworpen.
22 Januari 2020
akkerbouw gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

Onwerkbare regels rondom middelenbezit dreigen

Voor telers is het straks wellicht verboden om gewasbeschermingsmiddelen op voorraad te hebben die niet zijn bedoeld voor en toegelaten in de eigen teelt. Met dit voorstel dreigen onwerkbare regels te ontstaan, zo waarschuwen onder meer LTO en de SGP.
15 Januari 2020
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Stikstof

Spoedwet stikstof loopt mogelijk vertraging op

De spoedwet stikstof wordt mogelijk op de lange baan geschoven. De Eerste Kamer is vandaag met het statement gekomen dat er meer tijd nodig is om naar de spoedwet stikstof te kijken. Volgens bronnen zijn het met name de senatoren van de oppositie die op de rem trappen.
6 December 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox