Uienprijzen

uien

Nieuws Uienmarkt

Eerste uiennotering van teeltseizoen 2022 is een feit

De nodige winteruien en vroege voorjaarsplantuien zijn de afgelopen weken alweer gerooid en verladen. Met de verkoop van deze uien is de eerste beursnotering van teeltseizoen 2022 tot stand gekomen.
8 Juli 2022
uien

Analyse Uien

Uienmarkt nieuw seizoen moet zich nog zetten

De uienmarkt zit nog in de overgang tussen de oude en nieuwe oogst. Het aanbod plantuien komt wel wat meer los en Goes kwam deze week met de eerste notering. Maar het is nog erg vroeg in het seizoen en de markt moet nog uitkristalliseren.
8 Juli 2022
uien Agrifoto2 winterzaaiuien

Analyse Uien

Uienhandel zweeft even in het luchtledige

De uienmarkt zit in een transitiefase. De oogst van 2021 is nog niet volledig verwerkt terwijl de oogst van 2022 alweer voor de deur staat de dringen. Daarnaast proberen verschillende sorteerders deze wat rustigere periode te benutten voor onderhoud.
1 Juli 2022

Analyse Uien

Uienhandel stapt langzaam over op nieuwe oogst

De uienmarkt zit in het niemandsland tussen de oude en nieuwe oogst. Dat is ook aan de noteringen op de regionale beurzen te zien. Alleen Emmeloord heeft deze week een prijs op het bord. De eerste winterplantuien zijn verpakt, maar dat is een kleine markt. Het is nog even wachten tot de oogst echt los barst.
1 Juli 2022
uien zwad plantuien Agrifoto tweedejaars plantuien

Nieuws Uien

Wat kunnen we verwachten van de plantuien?

De oude oogst zaaiuien is nog niet volledig opgeruimd, maar de oogst van plantuien staat alweer op de planning. Hoe staat het gewas ervoor en welke opbrengst kunnen we dit seizoen verwachten?
29 Juni 2022
stop

Analyse Uien

Goes en Middenmeer geven in uien er de brui aan

De uienmarkt krijgt de finishlijn in zicht en dat heeft gevolgen voor de kooplust en het prijsniveau waarop gehandeld wordt. Wat mag er nog worden verwacht in de laatste meters van het seizoen?
24 Juni 2022

Video Uien

De uienmarkt zit in de laatste bocht

De beurzen Goes en Middenmeer hebben deze week de laatste notering voor uien van de oogst 2021. Het gemiddelde van de noteringen van de regionale beurzen heeft deze week weer een stapje naar beneden gedaan. De eerste (winter)plantuien zijn al op de markt en dat maakt de handel in de oude oogst niet makkelijker.
24 Juni 2022
uien Agrifoto3

Nieuws Uienmarkt

Geen spectaculair slot van uienteeltseizoen 2021

De eerste winteruien worden volgende week gerooid. Hiermee wordt teeltseizoen 2022 afgetrapt. Voorlopig wordt eerst nog de oude oogst afgewerkt. Hierin is weinig spectaculairs te beleven.
17 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief