Uienprijzen

uien

Marktupdate Uien

Het weer werkt niet mee voor de winterplantuien

Het seizoen voor de uien van oogst 2023 zit er een heel eind op. Kopers leunen achterover en dat doet de prijs voor de telers geen goed. Met de oogst van 2024 is een voorzichtig begin gemaakt. Het weer werkt alleen nog niet erg mee.
14 Juni 2024
uien

Analyse Uien

Pitje onder de uienmarkt wordt lager gedraaid

Het vuur gaat eruit in de uienhandel. Goede uien zijn er niet veel meer en verwerkers maken tijd vrij om onderhoud te doen. Voor de plantuien werkt het weer goed mee. Vocht is er voldoende (of te veel) en temperatuur is gematigd. De plantuien groeien gewoon hard.
7 Juni 2024
uien uienbewaring

Marktupdate Uien

Het is een taaie week in de uienhandel

Het kleine groepje telers met goede uien in de bewaring zit vast in het zadel, zo lijkt het. Redelijkerwijs hebben we nog een maand met de oude oogst te gaan. Niet onbelangrijk: de uien moeten dan niet te hard achteruit gaan. Daarnaast is er ook aanbod van nieuwe oogst uit andere delen van Europa en de wereld.
31 Mei 2024
uien

Analyse Uien

Koopronde op de uienmarkt lijkt van korte duur

Zo onverwacht als de koopronde opkwam, zo snel lijkt ook de belangstelling voor uien weer terug te zakken. De export loopt goed voor de tijd van het jaar, maar er hangen nog genoeg uien boven de markt. Telers hebben echter wel vertrouwen getankt en houden voet bij stuk bij €20.
24 Mei 2024
uien Nieuw-Zeeland uien laden

Analyse Uien

Uien uit Nieuw-Zeeland minder in trek in Europa

Een gunstig groeiseizoen, uien van goede kwaliteit en een nieuw handelsverdrag met de EU boezemden uientelers in Nieuw-Zeeland vertrouwen in. Van de verwachte export naar de EU is in de praktijk alleen niet veel terechtgekomen.
22 Mei 2024
uienbewaring

Marktupdate Uien

Krap aanbod goede uien sterkt vertrouwen telers

Een nieuwe koopronde zorgt voor een ommekeer op de uienmarkt. Hoe duurzaam de oplopende prijzen zijn, dat is een tweede. Ondertussen wordt er ook naar de komende oogst gekeken. De verwachte areaaluitbreiding in de zaaiuien zou door de natte lente weleens veel kleiner kunnen uitpakken.
17 Mei 2024
uien

Marktupdate Uien

Verschillen in uien zijn op meerdere vlakken enorm

De prijzen op de regionale beurzen beginnen te stabiliseren. De spreiding in prijzen op de boer is wel vrij breed. Veel telers zijn drukker met de uien voor de komende oogst. Kansen om te zaaien waren er niet veel en grenzen van wat kan of wat acceptabel is, zijn verlegd. Verschillen in stand van het gewas en groei zijn groot.
10 Mei 2024
uien India

Analyse Uien

India schrapt exportban uien maar voert heffing in

India heft het verbod op de export van uien op. De Indiase uienexporteurs krijgen daarmee nog niet gelijk vrij spel. De regering van Narendra Modi voert namelijk een exportheffing in, bovenop de minimumexportprijs, die momenteel van kracht is.
6 Mei 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden