Uienprijzen

uien

Analyse Uien

Hoeveel vertrouwen is er in uien na goede eerste helft?

De eerste helft van het uienseizoen 2022/23 zit er bijna op. Telers, handelaren en sorteerders kijken overwegend positief terug op een hectisch seizoen. De rust is deze week wel weer een beetje terug op de uienmarkt. Maar de grote vraag die boven de markt hangt is: wat kunnen we verwachten in de tweede helft van het seizoen?
30 December 2022
uien Agrifoto3

Analyse Uien

Uienmarkt raakt in de kerststemming

Na de hectiek van de afgelopen weken wordt het nu wat rustiger op de uienmarkt. De vraag naar uien vanuit Afrika naar Nederlandse uien blijft goed maar het Afrikaseizoen gaat wel richting het einde. Veel Oost-Europese medewerkers hebben kerstvakantie. Dat zorgt ervoor dat verschillende sorteerbedrijven het even wat rustiger aan doen.
23 December 2022
rode uien

Analyse Uien

Rode uien beleven een eenzame kerst

De stemming in de gele uien blijft vast en de gemiddelde notering op de regionale beurzen doorkruist deze week de lijn van 2018. Het is een optelsom van positieve factoren die de uienmarkt vleugels geeft. Het zijn de gele uien waar het gebeurt. De markt voor rode uien steekt daar een beetje schril tegen af.
23 December 2022
uien Agrifoto3

Analyse Uien

De uienmarkt trekt een eindejaarssprint

De export loopt als een tierelier op het moment. Sorteerders stampen nog even goed door in de aanloop naar de kerstvakantie en proberen de orders zo veel mogelijk weg te werken voor het personeel kerstvakantie gaat houden. Dat brengt een positieve stemming op de markt. Voor veel handel op de boer zorgt dat overigens niet.
16 December 2022
uien uienbewaring

Analyse Uien

Op de uienmarkt is het gekte alom

De opgaande trend in de uienprijzen zet deze week verder door en het verschil met 2018 wordt kleiner, vertelt DCA-marktexpert Pieter Post. De telers zitten vast in het zadel en worden niet zenuwachtig nu de vraag voor directe levering wat rustiger is. Waar ligt het plafond in de markt?
16 December 2022
uien uienbewaring Agrifoto4

Nieuws

Geen saaie momenten in de uienhandel

De uienmarkt is van alles, maar dit seizoen zeker niet saai. Schommelingen in de export, prijzen die flinke sprongen maken en speculanten die de boel bij tijd en wijle flink opjutten. Dat zijn factoren die altijd een rol spelen op de markt. Dit seizoen versterkt het elkaar wel heel erg, zeggen insiders.
9 December 2022
uien

Analyse Uien

Baalprijs kan de telersprijs uien amper bijbenen

De uienmarkt is weer flink in beweging. De telersprijzen lopen daarbij volgens sommige insiders wel erg ver voor de muziek uit en de baalprijs heeft moeite te volgen. Aan de stemming onder de telers doet dat niets af maar verschillende sorteerders en commissionairs krabben zich wel even achter de oren.
2 December 2022
export uien

Video Uien

Is uienmarkt een wedstrijd ver plassen?

Het lijkt op de uienmarkt niet op te kunnen. De prijzen op de regionale beurzen deden weer een stapje omhoog. Telers komen vaster in het zadel te zitten, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. De uienmarkt is één grote babbelbox. Iedereen heeft het over een bonnetje van €60. De huidige markt beweegt zich echter op heel andere niveaus.
2 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox