Uienprijzen

uien

Marktupdate Uien

Telers met goede uien houden markt in de benen

De eerste volle week van 2024 is geen drukke in de uienhandel. Sommige telers hebben zich wat verkeken op de kwaliteit van de uien die ze in de schuur hebben liggen. Dat heeft zijn effect op de markt. Telers met uien die tot in april of langer te bewaren zijn peinzen er niet over te zakken. Zij houden de markt in de benen.
12 Januari 2024
uien

Marktupdate Uien

Uienmarkt maakt een pas op de plaats

De noteringen van gele uien op de regionale beurzen zijn deze week grotendeels onveranderd gebleven. Veel handel in uien is er overigens niet. De eenzijdige vraag uit Afrika is voor exporteurs een punt van zorg. Telers hebben daar weinig boodschap aan.
5 Januari 2024
uien

Marktupdate Uien

Vuurwerkverbod ook van kracht op de uienmarkt

De laatste week van het jaar 2023 heeft op de uienmarkt niet voor verrassingen gezorgd. Veel handel is er niet. Spanning op de markt is er wel, maar dat zit hem vooral in onzekerheid over wat de vraag de eerste weken van het nieuwe jaar gaat doen.
29 December 2023
uien

Marktupdate Uien

Het hele wilde gaat er een beetje af op de uienmarkt

De stijging op de uienmarkt remt af. Op Goes deed de bovenkant van de notering voor de grove uien zelfs een stapje terug. Sorteerders hebben de werkvoorraad voor december grotendeels ingevuld en maken zich onderhand op voor Kerstmis.
15 December 2023
uien rode uien India

Nieuws Uien

India verbiedt export van uien tot woede van telers

India heeft tot en met 31 maart een verbod op de export van uien ingesteld. Met die maatregel hoopt de Indiase overheid de stijgende uienprijzen op de binnenlandse markt een halt toe te roepen. Indiase boeren zijn niet te spreken over het overheidsingrijpen.
13 December 2023
export uien

Marktupdate Uien

Stemming op de uienmarkt blijft opperbest

De uienmarkt hield ook deze week de opgaande lijn vast. Sorteerders houden relatief krappe werkvoorraden aan en telers met de echte voor Afrika geschikte uien kunnen daar hun voordeel meedoen. Grote vraag die boven de markt hangt is: wanneer gaan de grenzen van Senegal dicht? 
8 December 2023
ijzer smeden

Marktupdate Uien

Tijd om ijzer te smeden nu de uienmarkt heet is?

Het spel is op de wagen, om er maar eens een cliché in te gooien. In de uienhandel is het vaker alles of niets en nu zitten we in de 'alles'-fase. Als het een beetje wil kunnen we dat deze maand vasthouden. Is het nu tijd om het ijzer te smeden of kun je beter nog even wachten?
1 December 2023
uien uienbewaring

Marktupdate Uien

Nieuwe koopronde stuwt uienprijzen op

Het spel is op de wagen en uiensorteerders hebben er zin in. Dat hoef je tegen telers geen twee keer te zeggen. De verwachtingen waren hoog gespannen en worden nu voorzichtig waargemaakt. De parallel met vorig seizoen wordt al snel getrokken, zij het met één groot verschil.
24 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden