Uienprijzen

uien

Analyse Uien

Oost-Europese kopers laten sorteerders nog zwemmen

Het is schrapen voor de meeste uiensorteerders op het moment. De export richting Afrika zit er zo goed als op en vervangende kopers staan nog niet te trappelen. Dat zet de markt een beetje op slot. Telers hebben de prijzen van december in gedachte en sorteerders kunnen daar maar mondjesmaat mee uit de voeten.
20 Januari 2023
export uien

Analyse Uien

Twijfel overheerst op de uienmarkt

De export heeft een paar versnellingen teruggeschakeld en nu is het zoeken naar een nieuw evenwicht in de markt. De prijzen op de regionale beurzen staan daardoor licht onder druk. Telers met goede uien in de schuur die nog niet verkocht zijn, zitten vast in het zadel. Sorteerders en handelaren zijn iets minder zeker van het verloop.
20 Januari 2023
uien uienbewaring

Analyse Uien

Uienmarkt is opzoek naar nieuwe kopers

De stemming op de uienmarkt is aan het schuiven. Er blijft zeker een grote mate van vertrouwen in de markt maar het moet allemaal nog wel gebeuren. De Europese uienvoorraad lijkt niet overdreven groot, wat kansen biedt voor de Nederlandse export binnen Europa. Daar staat tegenover dat Nederlandse uien relatief duur zijn en dat maakt dat afnemers blijven zoeken naar goedkoper aanbod.
13 Januari 2023
uien

Analyse Uien

Uientrein mindert vaart en zet zo prijs onder druk

Januari is niet de beste maand voor de handel. Die wijsheid lijkt ook voor de uienmarkt op te gaan. Afrika trekt minder aan de Nederlandse uien en een andere bestemming staat nog niet te dringen. Dat is te onder meer te zien aan de noteringen regionale beurzen die een klein stapje terug doen.
13 Januari 2023
uien inschuren

Analyse Uien

Twijfel overheerst op uienmarkt

De uienmarkt zit in een spagaat. Een voorspoedige export in een opgaande markt heeft het vertrouwen in de markt versterkt. Nu liggen de kaarten anders geschud en is het zoeken naar afnemers. Niets vreemds voor deze tijd van het jaar, maar wel een situatie die de twijfel en onzekerheid binnen de markt voedt. 
6 Januari 2023
uien

Analyse Uien

Uienmarkt zoekt naar een nieuw evenwicht

Het exportseizoen naar Afrika loopt op zijn einde en een nieuwe bestemming staat nog niet direct aan de poort te rammelen. Dat past op zich ook bij deze tijd van het jaar, vertelt Jurphaas Lugtenburg in de marktupdate. Het is wel afwachten hoe telers, handelaren en sorteerders reageren als de export een paar versnellingen terug schakelt.
6 Januari 2023
uien

Analyse Uien

Hoeveel vertrouwen is er in uien na goede eerste helft?

De eerste helft van het uienseizoen 2022/23 zit er bijna op. Telers, handelaren en sorteerders kijken overwegend positief terug op een hectisch seizoen. De rust is deze week wel weer een beetje terug op de uienmarkt. Maar de grote vraag die boven de markt hangt is: wat kunnen we verwachten in de tweede helft van het seizoen?
30 December 2022
uien

Analyse Uien

Uienmarkt raakt in de kerststemming

Na de hectiek van de afgelopen weken wordt het nu wat rustiger op de uienmarkt. De vraag naar uien vanuit Afrika naar Nederlandse uien blijft goed maar het Afrikaseizoen gaat wel richting het einde. Veel Oost-Europese medewerkers hebben kerstvakantie. Dat zorgt ervoor dat verschillende sorteerbedrijven het even wat rustiger aan doen.
23 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox