Granenmarkt 2018

Marktflits Granen

Tarweprijs onverwacht onder druk

Rusland gaat meer tarwe exporteren en dat maakt dat de tarwenoteringen op de Matif (Parijs) en CBoT (Chicago) een daling laten zien. Al zijn er ook prijsondersteunende factoren op de markt te noemen.
24 December 2018
mais

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs wankelt, stijging voor soja en maïs

De prijzen voor soja en maïs stijgen weer, deels als gevolg van nieuwe geruchten over extra aankopen door China. De prijs voor tarwe bevindt zich in een opleving, maar begint wel een wankeling te vertonen.
19 December 2018

Marktflits Granen

Al vroeg vuurwerk op de granenmarkt

Aan het einde van week 50 vertoonden de CBoT (Chicago) en Matif (Parijs) vuurwerk voor wat betreft de prijsvorming van granen. Kan deze prijsstijging, de hoogste in 4 maanden, stand houden of dooft het vuur in januari 2019 snel uit?
17 December 2018
akkerbouw voorjaar graanveld graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarwe onverwacht weer duurder

De prijs van tarwe laat onverwacht toch een stijging zien. In de afgelopen dagen stegen de noteringen zowel in Europa als in de Verenigde Staten (VS) flink. Ook de andere graanprijzen stijgen door.
14 December 2018
akkerbouw graankorrels

Inside Granen & Grondstof

WASDE: tarwevoorraden groter dan verwacht

Het WASDE-rapport werd dinsdag 11 december gepresenteerd. Voorafgaand aan de publicatie waren de markten afwachtend. Dat bleek terecht, want de wereldvoorraden vallen hoger uit dan eerder werd verwacht.
12 December 2018

Marktflits Granen

Stijgende tarwenoteringen door verbeterde export

De tarwenotering liet eind vorige week een stijging zien. Dat was voornamelijk te danken aan de verbeterde export. Uit nieuwe cijfers bleek dat de export vanuit de Verenigde Staten boven verwachting was. Ook voor de Europese Unie zijn de verwachtingen iets beter.
10 December 2018
mais maiskorrels

Inside Granen & Grondstof

Soja- en maïsmarkt spannender dan tarwe

Op de granenmarkt is met name beweging te zien op de maïs- en sojamarkt. De Europese tarweprijs blijft stabiel, al was er in de Verenigde Staten (VS) wel een opleving te zien.
6 December 2018

Marktflits Granen

Blijft de tarweprijs in 2019 op 200 euro staan?

Met nog krap 1 maand te gaan tot het nieuwe jaar, zijn de ogen gericht op 2019. Blijft de tarweprijs staan op €200 of slaat hij een andere weg in? Marktexpert Niels van der Boom licht de keuzes toe.
3 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden