Beregening

Marktupdate Week 15

Zaaiuienperceel Kimswerd beregend

De uientelers van de Boerenbusiness Gewastour zijn volop bezig op het land. Op enkele percelen wordt beregend om de laatste uien te laten kiemen en omdat de toplaag kurkdroog is. Op het perceel in Kimswerd is beregend voordat de uien worden gezaaid. In deze video kunt u zien hoe er beregend wordt en hoe windstil het op dat moment was.
8 April 2020
aardappelen aardappelen poten

Nieuws Voorjaarswerk

Na uien en bieten nu ook aardappelen de grond in

Ondanks de grote onzekerheid die de coronacrisis veroorzaakt, lijkt op het land niets aan de hand. Als het een beetje meezit kan na komend weekend de regenhaspel ook weer de schuur in.
6 April 2020
beregening

Nieuws Beregenen

Elektrisch beregenen forse kostenbesparing

De overstap naar elektrisch beregenen voor land- en tuinbouwers levert veel voordelen op. Elektrisch beregenen levert kostenbesparing op wat betreft het energieverbruik maar ook reduceert elektrisch beregenen de CO2 en stikstof uitstoot aanzienlijk, met name in combinatie met zonnepanelen. Dit blijkt uit het onderzoek van de Wageningen University & Research naar elektrisch beregenen.
5 Februari 2020
aardappelen droogte beregening

Nieuws Droogte

Waterschap kijkt strenger naar beregening

Het waterschap Hunze en Aa's in Drenthe gaat vanaf 1 januari 2020 consequenter handhaven op het naleven van de regels voor onttrekking van water voor beregenen. Het gaat om het beregenen van gewassen in het Drentsche Aa-gebied.
2 September 2019
droogte grasland

Nieuws Droogte 2019

Droogte-alarm voor geheel Vlaanderen ingesteld

Akkerbouwers en veehouders in Vlaanderen hebben te maken met code oranje vanwege de droogte. Deze alarmfase is ingesteld door de zogeheten Vlaamse Droogtecommissie. Gevolg is dat de agrarische ondernemers in grote delen van Vlaanderen niet meer mogen beregenen.
19 Juli 2019
akkerbouw aardappelperceel beregening

Nieuws Beregeningsverbod

Beregenen in Twente en Achterhoek verboden

Het is zeer droog in de Achterhoek en Twente. Daarom verbieden de waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen het onttrekken van water uit oppervlaktewater, en in sommige gevallen mag er ook geen water meer opgepompt worden.
18 Juli 2019
aardappelen aardappelperceel beregening

Achtergrond Beregening

Waar moet je op letten bij beregening?

Nu het regent is er even tijd om na te denken over het beregenen. Velen hebben daar alweer de nodige uren aan gespendeerd. In dit artikel gaat Boerenbusiness in op de verschillende aspecten van beregening. Van de kwaliteit van het beregeningswater tot de dosering van het beregenen.
11 Juli 2019
aardappelen aardappelperceel haspel beregening

Nieuws Droogte

Beregeningsverbod en hitte plagen zuiderburen

Ondanks dat het in Nederland regent is de situatie elders in Europa heel anders. Zo is het aanhoudend warm in Frankrijk. In Zuid-West Vlaanderen is inmiddels een beregeningsverbod afgekondigd. 
11 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden