Recessie

Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Zo zorgt de jarige Queen voor een Britse recessie

De Britse koningin Elizabeth viert vandaag haar 96e verjaardag. Een ander feestje van de Queen kan economisch gezien roet in het eten kan gooien. De extra vrije dag voor haar troonjubileum in juni maakt mogelijk het verschil tussen een nipte economisch krimp of een minieme groei.
21 April 2022
Boerenbusiness economie inflatie

Opinie Han de Jong

Hoe groot is de economische schok?

De economische cijfers die tot nog toe zijn gepubliceerd hebben eigenlijk allemaal nog betrekking op de periode van voor de oorlog. Maar daar komt spoedig verandering in. Een eerste indicator van na het begin van de oorlog verscheen deze week bij het Duitse Zentrum für Europäische Wirtschafsforschung (ZEW).
18 Maart 2022
containers

Opinie Han de Jong

IJzeren logica gaat niet op bij logistieke verstoringen

Een klein jaar geleden hoorde Han de Jong voor het eerst over logistieke problemen die het mondiale economische herstel belemmerden, schrijft hij in zijn column. Aanvankelijk ging het vooral over zeecontainers die op de verkeerde plaatsen zouden staan na de dramatische daling van de economische bedrijvigheid door de uitbraak van de pandemie. Later kwamen er berichten bij over sterke stijgingen van de prijzen van industriële materialen en langere en onzekere levertijden.
24 September 2021
uien Coronavirus

Opinie Han de Jong

Reden voor enig optimisme in deze recessie

Het Chinese herstel is opmerkelijk stevig. Een sterke huizenmarkt in veel landen is ongebruikelijk in een recessie en geeft onverwachte dynamiek. En Nederlandse ondernemers zijn over minder pessimistisch over de overlevingskansen tussen juni en september. Er is reden voor enig optimisme.
9 Oktober 2020
Coronavirus

Inside Financieel

Economisch pessimisme slaat door, maar waarom?

In zijn halfjaarlijkse World Economic Outlook, schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat de wereld in een unieke crisis zit. Voor het eerst sinds de Grote Depressie in de jaren '30 van de vorige eeuw, komen zowel ontwikkelde als opkomende markten tegelijkertijd in een recessie.
17 April 2020
Boerenbusiness

Opinie Edin Mujagic

Is het Draghedie decennium begonnen?

Wat gaat het nieuwe jaar in economisch opzicht brengen? Al enige tijd heeft Outlooks 2020 geregend. Wat ik echter minstens zo interessant vind, is vooruit te kijken naar de komende jaren. Zeker nu we niet alleen aan een nieuw jaar maar ook een nieuw decennium beginnen.
13 Januari 2020
Duitsland

Opinie Joost Derks

Een recessie in Duitsland is niet eng

Over 1 week weten we of Duitsland voor het eerst in 6 jaar een recessie doormaakt. Als dat al het geval is, dan betreft het een milde recessie, die snel voorbij is. De Europese Centrale Bank vindt het overigens niet erg als de krimpende economie de Duitse regering tot ingrijpen dwingt.
8 November 2019
Verenigde Staten

Opinie Joost Derks

Amerikaanse recessie: kwestie van tijd?

Een zwak industriecijfer wakkert de vrees voor groeivertraging in de Verenigde Staten aan. Die vrees schoot ook door naar de rentemarkten en in het koersverloop van de dollar.
4 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden