Tarweoogst

akkerbouw tarweveld graanveld graanoogst tarweoogst tarwe - agri

Nieuws Tarweopbrengst

Teler Nieuw-Zeeland breekt wereldrecord tarweoogst

Een graanteler in Nieuw-Zeeland heeft het wereldrecord tarweopbrengst verbroken. Met zijn extreem goede oogst heeft hij voor de tweede opeenvolgende keer het Guinness World Records behaald.
8 Juli 2020
tarweoogst rusland graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Russische oogst valt tegen, lichtpuntje voor prijs?

Ook maandag 6 juli noteert de Matif een hogere tarweprijs. Nu de oogst in Rusland begonnen is, blijkt dat de oogst op veel plekken tegen te vallen. Samen met een kleinere maïsoogst in de VS biedt dat een opening voor de tarweprijzen.
6 Juli 2020
akkerbouw graanveld graanoogst combine tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs zwicht onder oogstdruk

Nu de eerste tarwepercelen in de Zwarte Zee regio zijn geoogst wordt langzaam duidelijk wat de opbrengst en kwaliteit zijn van oogst 2020. Als gevolg hiervan hebben Russische prijzen een correctie gekregen. De vraag is nu of Europa volgt.
29 Juni 2020
combine oogsten wintergerst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Duitse graanoogst wederom onder gemiddeld

Voor het derde jaar op rij wordt de oogst van granen en koolzaad in Duitsland negatief beïnvloedt. Ook ten opzichte van oogstjaar 2019 wordt een kleinere oogst verwacht door de Duitse boerenbelangenbehartiger DBV. Naast het droge voorjaar laat de natte herfst zijn sporen na.
26 Juni 2020
tarweoogst australie oogsten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Aussies verwachten tot 75% meer tarwe

Na 3 desastreuze jaren voor Australische akkerbouwers gloort eindelijk hoop voor seizoen 2020-2021. Het tarwe-areaal is flink uitgebreid en de groeiomstandigheden zijn gunstig. Wordt hiermee een zwaar negatieve tendens doorbroken?
12 Juni 2020
tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijzen nieuwe oogst stijgen na oogstverlaging

De tarweprijzen in de Zwarte Zee regio voor komende oogst stijgen omdat wordt geanticipeerd op een kleinere oogst. Niet in alle gebieden heeft het voldoende geregend om de gewasgroei op peil te houden. Ook in Europa moeten graangewassen opbrengst inleveren.
8 Juni 2020

Marktflits Granen

Tarweoogst pakt definitief lager uit

Met de tarweoogst voor de deur in de Zwarte Zee regio wordt steeds beter duidelijk hoe de opbrengst uit gaat pakken. Vooral in Oekraïne valt die lager uit. Ook in de EU wordt definitief minder tarwe verwacht.
8 Juni 2020

Marktflits Granen

Granenmarkt twist over omvang oogst 2020

Afgelopen week zag de granenmarkt verhogingen en verlagingen op de termijnmarkt. Er wordt internationaal geschat, getwist en gerekend naar de oogst van 2020. Vooral de tarwe-opbrengst in Rusland is punt van discussie.
25 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden