Tarweoogst

tarweveld frankrijk tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Regen komt voor steeds meer tarwe te laat

Over ruim 2 maanden is de kans groot dat alweer de combines over het land rijden. Een cruciale fase voor de graangewassen breekt aan waarin vocht vereist is. Aanhoudende droogte zorgt voor lagere Europese opbrengstprognoses. De weerpremie in de tarweprijs blijft zich handhaven.
18 Mei 2020
tarweoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Australische tarweoogst kleinste in 11 jaar

Het Australische onderzoeksbureau Abares verwacht dat de graanoogst in het land fors lager zal zijn dan eerder verwacht. Voor tarwe noteert het zelfs een min van bijna 20%. Kijkende naar het 10-jarig gemiddelde, dan is deze productieverlaging met 35% nog groter.
3 December 2019
graanoogst canada

Inside Granen & grondstof

Tarweoogst Noord-Amerika eindigt nat

In Noord-Amerika is de oogst van zomertarwe nog lang niet overal ten einde. Zowel in diverse noordelijke staten van de Verenigde Staten als in sommige Canadese provincies moet nog veel graan geoogst worden. Aanhoudend nat weer heeft gevolgen voor de kwaliteit.
23 September 2019

Marktflits Granen

Enorme tarweoogst hangt boven de markt

Nu een steeds groter volume tarwe is geoogst,  krijgen boeren een beter beeld van de opbrengst. De opbrengst is in sommige landen verlaagd door de hitte en het droge weer. Het blijft een feit dat het volume tarwe enorm is.
29 Juli 2019
graanoogst tarweoogst stro graan - agri

Nieuws Graanoogst 2019

Hitte of geen hitte, de teler gaat tarwe dorsen

Waar Nederland in de ban is van hitterecords, trekt de teler van wintertarwe en zomergerst zich niets van de hoge temperaturen aan. Veel telers zijn met het dorsen van de wintertarwe of zomergerst begonnen. Vaak onder het gerief van een dichte cabine met airco op de combine, dat wel.
25 Juli 2019
Boerenbusiness branden

Nieuws Droogte

Ultra droge tarwepercelen branden weg

In het Zeeuwse plaatsje Nieuwerkerk is vanmiddag 3.000 vierkante meter tarweveld verbrand. De brand is daar inmiddels onder controle meldt de brandweer. Ook in het Gelderse dorp Winterswijk stond een tarweveld in de hens.
25 Juli 2019
spuiten gewasbescherming tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Regen op tijd voor Europese graangewassen

Volgens het MARS-rapport van de Europese Commissie is de neerslag van mei op tijd gekomen voor de tarwe, de gerst en de koolzaadgewassen. Alleen in Spanje zorgt aanhoudende droogte voor een lagere oogst. In Frankrijk viel juist te veel regen, wat de opbrengst niet ten goede komt.
18 Juni 2019
graanoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Goedkoop en veel voergraan verwacht

Tijdens seizoen 2019/2020 blijft de Europese Unie ruim in zijn balans (qua tarwe) zitten. Druk op de exportmarkt en een grote productie zorgen voor hogere voorraden.
29 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden