Tarwe-export

Marktflits Granen

Europese tarwe-export schrijft records in 2020

In de eerste maand van het jaar zet de Europese tarwe-export goede cijfers neer. Het uitgevoerde volume is de grootste in 6 jaar tijd. Wat doet dit met het marktsentiment?
10 Februari 2020
tarweveld tarwe - agri

Inside granen & grondstof

Oogstraming Rusland zet extra druk op tarwemarkt

De tarwemarkt is in beweging. Waar het jaar begon met prijsrecords, werd in de afgelopen weken een dalende trend ingezet op zowel de Matif als CBoT. Dit is met name het gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Maar ook Rusland doet een duit in het zakje.
5 Februari 2020
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Russische overheid beperkt graanexport

Voor verkoopseizoen 2019-2020 beperkt het Russische landbouwministerie de hoeveelheid graan die geëxporteerd mag worden. Het geoogste volume ligt namelijk lager dan eerder werd ingeschat. Komende oogst kan echter heel anders uitpakken.
14 Januari 2020
tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Russische export laat gat vallen, EU profiteert

Het immer dominante Rusland laat een gaatje vallen op de exportmarkt voor tarwe. Hier profiteert de EU van. Russische boeren zitten in de luxe positie om terughoudend te kunnen zijn met het geven van aanbod, wat ervoor zorgt dat minder wordt uitgevoerd.
21 Oktober 2019
akkerbouw graanveld tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & grondstof

Verdwijnt Australië van mondiaal tarwetoneel?

De positie van Australië op de mondiale tarwemarkt staat onder druk. De afgelopen jaren is het aandeel van het land op de wereldmarkt aanzienlijk gedaald. Het punt dat Australië als tarwe-exporteur als 'irrelevant' wordt beschouwd, lijkt nabij.
4 September 2019

Marktflits Granen

Stijgende tarwenoteringen door verbeterde export

De tarwenotering liet eind vorige week een stijging zien. Dat was voornamelijk te danken aan de verbeterde export. Uit nieuwe cijfers bleek dat de export vanuit de Verenigde Staten boven verwachting was. Ook voor de Europese Unie zijn de verwachtingen iets beter.
10 December 2018
akkerbouw graankorrels tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

'Tarweprijs blijft tot eind dit jaar op hoog niveau'

De tarweprijs zal naar verwachting tot eind van dit jaar stabiel op het huidige, hoge niveau blijven. Dat zegt Seth Meyer, voorzitter van het invloedrijke World Agricultural Outlook Board (WAOB). Daarna zal de tarweprijs waarschijnlijk langzamerhand weer afzakken.
18 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden