Inzaai

KWS

Aangeboden door KWS

Uitstel inzaaien vanggewas op zand- en lössgrond

Demissioniar minister Schouten heeft de uiterste inzaaidatum voor een vanggewas na de oogst van maïs als silomaïs (op zand- en lössgrond) voor dit seizoen naar 31 oktober verschoven. Voorwaarde is wel dat het vanggewas binnen drie etmalen na de oogst moet worden gezaaid.
4 Oktober 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

4 praktische tips voor de maïs-inzaai

Onder mooie droge omstandigheden komt tegen het einde van april het mais zaaien op gang. Wat later dan vorig jaar, toen de temperaturen overdag en ’s nachts een stuk hoger lagen. Met onze 4 praktische tips geef je de mais een goede start mee!
23 April 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Wanneer starten met maïs zaaien?

Met een weersvoorspelling van vast weer met gestaag oplopende temperaturen kunnen de maïszaaimachines binnenkort weer in actie komen. Vorig jaar werd vanaf half april volop maïs gezaaid, maar let op: de bodemtemperatuur was toen veel hoger! Wat zijn de optimale omstandigheden voor maïsinzaai?
19 April 2021
zaaien graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Europees tarwe-areaal daalt 200.000 hectare

Een nat najaar is niet alleen desastreus voor aardappeltelers, want akkerbouwers in heel West-Europa moeten vechten om hun tarwe in de grond te krijgen. Daarbij staan vooral Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk er slecht voor.
20 November 2019
zaaien wintertarwe

Inside Granen & Grondstof

Graanoogst 2020 start niet ideaal

Het zaaien van tarwe en gerst verloopt moeizaam in Europa. De start van oogst 2020 is daarmee niet ideaal. Vooral in het noordwesten van Europa heeft aanhoudende regen gezorgd voor problemen met de uitzaai. Ook in Noord-Amerika blijft winterweer telers parten spelen.
28 Oktober 2019
mais maisoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanprijzen schieten de lucht in na WASDE-rapport

De maïsprijzen schieten op het moment de lucht in. Dit is een gevolg van een nieuwe publicatie van het WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De tarwe- en sojaprijzen volgen deze prijsstijging. Hoe komt dat?
12 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden