Bio-ethanol

stro

Nieuws Energie

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Het Zwitserse bedrijf Clariant heeft 15 oktober de deuren geopend van een volledig nieuwe ethanolfabriek in Roemenië. Stro wordt hier verwerkt tot hoogwaardige biobrandstof voor de automotive en vliegtuigbranche. Het bijmengen van deze nieuwe generatie biobrandstoffen wordt door de EU verplicht.
18 Oktober 2021
olie raffinaderij

Nieuws Energie

Productie bio-ethanol pas in 2023 hersteld

De productie van bio-ethanol is in de VS het afgelopen jaar met 13% gekelderd. Dat kost de industrie $ 4 miljard aan gemiste verkopen. De daling is veroorzaakt door de coronacrisis, waardoor er veel minder vraag naar brandstof was. Het Amerikaanse onderzoeksinstituut FAPRI verwacht dat markt in 2023 weer volledig hersteld is, en daarna verder groeit.
16 Maart 2021
Coronavirus

Nieuws Aardappelen

Aardappelen verwerkt tot desinfectiemiddel

Met het huidige overschot aan fritesaardappelen, als gevolg van de coronacrisis, zijn nieuwe bestemmingen meer dan welkom. De Keuringsdienst van Waarde heeft een manier gevonden om aardappelen te gebruiken voor de productie van desinfectiemiddel.
29 April 2020
veevoer voer varkensvoer varkens - agri

Inside Voer

Rantsoen moet op de schop door corona

De coronacrisis heeft ook in de voersector grote impact. Door de uitbraak wordt er namelijk minder bio-ethanol geproduceerd, dat is van invloed op onder andere het rantsoen op veehouderijen.
30 Maart 2020
Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Suikerfabrieken stappen over op productie handgels

Na Suiker Unie stapt ook de Belgische bietenverwerker Tiense Suiker over op de productie van desinfecterende handgels. De 70% alcohol in deze gels kan prima afkomstig zijn van bio-ethanol, wat uit suikerbieten wordt gewonnen.
23 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden