BO Akkerbouw

Brussel Europese Commissie

Inside Corona

EU biedt nog geen oplossing voor aardappelcrisis

Europa biedt een handreiking om de gevolgen van de coronacrisis voor de landbouw te beperken. Toch zijn aanvullende maatregelen nodig, onder andere voor de aardappelsector. Zo benadrukte landbouwminister Carola Schouten in de videoconferentie met haar Europese collega's.
26 Maart 2020
André Hoogendijk BO Akkerbouw

Interview André Hoogendijk

'Iedereen geschrokken van fritesaardappelproblemen'

De Nederlandse aardappelketen heeft de afgelopen dagen onder regie André Hoogendijk, de voorzitter van BO Akkerbouw, intensief overlegd gevoerd met het ministerie over de problemen in de afzet van fritesaardappelen.
21 Maart 2020
aardappelen pootgoed pootaardappel

Nieuws Meloidogyne

Chitwoodi en fallax aaltjes bestrijden met video's

Meloidogyne chitwoodi en Meloidogyne fallax (Mcf) kunnen grote financiële schade veroorzaken vooral in de pootgoedteelt. Om telers te helpen besmettingen te voorkomen en bestrijden, heeft de Brancheorganisatie Akkerbouw een serie video’s gelanceerd.
17 Maart 2020

BB TV André Hoogendijk

'Ook in akkerbouw voelen we de frustratie'

André Hoogendijk heeft zijn eerste 100 dagen als nieuwe directeur van de Brancheorganisatie Akkerbouw erop zitten. Een periode met veel reuring. Uitdagingen genoeg, merkt de voorman, waaronder een krimpend middelenpakket. Komende jaren wordt stevig ingezet op het thema bodem.
13 December 2019
suikerbieten

Nieuws PFAS-norm

Correctie PFAS-regels goed nieuws voor akkerbouw

Dat de norm voor PFAS 8 keer zo hoog wordt, is goed nieuws voor de akkerbouwsector. In combinatie met het feit dat de Fabrikant Eigen Verklaring (FEV) voor tarragronden weer kan worden gebruikt, maakt dit het mogelijk om tarragronden te verplaatsen.
2 December 2019
aardappelperceel

Nieuws BO Akkerbouw

Groen licht voor 30 onderzoeken in akkerbouw

Het bestuur van Brancheorganisatie Akkerbouw heeft groen licht gegeven voor 30 onderzoeken die door de akkerbouwers zelf zijn ingebracht, besproken en geselecteerd. Het gaat om een gezamenlijke investering van bijna €5 miljoen.
27 November 2019
aardappelen aardappeloogst

Nieuws PFAS-norm

Tarragronden akkerbouw groot probleem door PFAS

De akkerbouwsector doet dringend beroep op de overheid om spoedig met werkbare regels rond PFAS te komen. Dit omdat tarragronden van onder andere suikerbieten, aardappelen en peen momenteel geen kant op kunnen.
27 November 2019
André Hoogendijk BO Akkerbouw

Interview André Hoogendijk

'Resultaten onderzoek moeten op erf belanden'

André Hoogendijk is per 1 september begonnen als de nieuwe voorman van BO Akkerbouw, wat maakt dat zijn eerste dagen als directeur van deze brancheorganisatie er ondertussen op zitten. Hij wil onder andere werk maken van de zichtbaarheid van de akkerbouwsector en de samenwerking binnen de keten.
5 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden