NBWM

Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Brexit-achtbaan nadert einde. En dan?

De Britse premier Boris Johnson bereikte donderdagochtend 17 oktober een brexit-akkoord met de Europese Unie. Lukt het hem echter ook om dat akkoord zaterdag 19 oktober door het Lagerhuis te loodsen? Als het zover komt, wordt het pond een van de grote winnaars.
17 Oktober 2019
Verenigde Staten

Opinie Joost Derks

Amerikaanse recessie: kwestie van tijd?

Een zwak industriecijfer wakkert de vrees voor groeivertraging in de Verenigde Staten aan. Die vrees schoot ook door naar de rentemarkten en in het koersverloop van de dollar.
4 Oktober 2019
Brussel Europa

Opinie Joost Derks

Rentezet ECB: het vuurwerk moet nog komen

Het kabinet is woedend op Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), omdat hij de rente weer heeft verlaagd. Anderzijds zou de ECB graag zien dat Nederland de economie door middel van belastingmaatregelen een impuls geeft. Wie heeft er gelijk?
13 September 2019
handelsoorlog

Opinie Joost Derks

Wat als de handelsoorlog echt uit de hand loopt?

De voortslepende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China beheerst tegenwoordig de financiële krantenkoppen. De strijd beïnvloedt ook op allerlei manieren de exportkansen van Nederland.
26 Augustus 2019
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Opinie Joost Derks

Deze topjob is eigenlijk een rotbaan

Daar waar Frans Timmermans een Europese topbaan aan zich voorbij ziet gaan, krijgt Christine Lagarde een hogere functie zomaar in de schoot geworpen. Echter, moet ze daar blij mee zijn?
5 Juli 2019
handelsoorlog

Opinie Joost Derks

Het duurste diner ooit: 75 miljard dollar

In de komende dagen gaan de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping samen op zoek naar een uitweg uit het handelsconflict. Wanneer ze daar niet in slagen, dan heeft dat grote gevolgen.
27 Juni 2019
financieel pond valuta

Opinie Joost Derks

Is pond grootste slachtoffer van brexit-spel?

Boris Johnson is de topfavoriet om Theresa May op te volgen als de premier van Groot-Brittannië. De kans is groot dat het brexit-spel komend najaar weer keihard gespeeld wordt, met het Britse pond in de slachtofferrol.
25 Juni 2019
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Het nieuwe gezicht van de brexit

Wie neemt op termijn het stokje over van de afgetreden Britse premier Theresa May? De leden van de Conservatieve Partij mogen eind juli hun stem laten horen, maar eerst vechten de kanshebbers het uit in het parlement.
13 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief