NBWM

financieel valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Is dit de ommekeer voor de dollar?

Er is weer iets aan de hand met de Amerikaanse dollar. Na een lange stijging, komt de munt steeds meer onder druk te staan door de vooruitzichten van een dalende rente en een Chinese tegenzet in het handelsconflict.
5 Juni 2019
financieel euro valuta

Opinie Joost Derks

Leiden verkiezingen tot een koersschok van de euro?

Nederland en Groot-Brittannië gaan donderdag 23 mei naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen, waarna de rest van Europa zondag 26 mei volgt. Kan een grote zege van populistische partijen de euro doen wankelen?
22 Mei 2019
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Pas op Trump, dit doet je beleid met de dollar

Terwijl de handelsspanningen oplopen, laat de dollar een rare beweging zien. Op de valutamarkten verliest de munt namelijk terrein. De status van de dollar brokkelt af, wat onder andere komt door de opkomst van de renminbi en het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump.
19 Mei 2019
olie tanken benzine

Opinie Joost Derks

Pijn aan de pomp, feest op valutamarkt?

De flinke stijging van de olieprijs lijkt dit keer minder invloed dan anders te hebben op de valuta's van diverse olielanden als Canada, Noorwegen en Rusland.
5 Mei 2019
valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Dollarrust is schijn: wachten op koersschok

De euro-dollarkoers is over de afgelopen maanden in wel heel rustig vaarwater beland. In het verleden volgde na zo'n stilte echter maar al te vaak een flinke storm.
18 April 2019
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Wie wint het potje brexit-blufpoker?

Als niemand ingrijpt, dan eindigt week 15 in een harde brexit. Lukt het de Britse premier Theresa May nog een oplossing te forceren? En gaat de Europese Unie het echt zo hard spelen als Frankrijk, Spanje en België willen?
8 April 2019
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Wie trekt aan de brexit-noodrem?

De Europese Unie is klaar met de vertragingstactieken van premier Theresa May. Wanneer ze onvoldoende steun krijgt voor de eerdere gemaakte afspraken, dan is een harde brexit onvermijdelijk. Of toch niet?
21 Maart 2019
Brexit

Opinie Joost Derks

Gouden brexit-kans voor Europese Unie

Wanneer het aankomt op afspraken omtrent de brexit, kan het Britse Lagerhuis het over bijna niets eens worden. Straks krijgt de Europese Unie (EU) een gouden kans om de regie naar zich toe te trekken, en dat is goed nieuws voor het pond.
16 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden