Laurens Maartens

Brexit Engeland Theresa May Groot Brittannie

Opinie Laurens Maartens

Welk konijn tovert May uit haar brexit-hoed?

Er is eindelijk bewijs dat het huidige brexit-akkoord niet eens zo heel slecht is voor de economie van het Verenigd Koninkrijk (VK). Helaas laten de parlementariërs zich straks meer leiden door emotie, dan door economische argumenten.
29 November 2018
financieel euro pond valuta

Opinie Laurens Maartens

Brexit-chaos maakt pond aantrekkelijk

Regeringsleiders zetten dit weekend op de speciale top van Europese landen naar verwachting hun handtekening onder de brexit-deal. De echte strijd moet dan echter nog losbarsten.
23 November 2018
data pond valuta

Opinie Laurens Maartens

Brexit: May wankelt en het pond krijgt klappen

Een brexit-akkoord leek woensdag 14 november nog binnen handbereik te zijn, maar donderdag 15 november neemt de kans toe dat Groot-Brittannië straks zonder afspraken uit de Europese Unie (EU) stapt. Op de valutamarkt is de opleving van het pond omgeslagen in een pijnlijke glijvlucht.
15 November 2018

BB TV Laurens Maartens

'Brexit-akkoord rammelt aan alle kanten'

'Het brexit-akkoord dat nu op tafel ligt, is werkelijk flinterdun', zo zegt Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij. In gesprek met Wouter Baan geeft hij aan dat de kans op een harde brexit nog steeds groot is. Hoe reageert het Britse pond?
15 November 2018
Brexit Londen

Opinie Laurens Maartens

Brexit: een deal, of toch niet?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) hebben een voorlopig akkoord bereikt over de brexit. Daarmee komt er voorlopig een einde aan het gemakkelijke deel van de scheiding: nu brandt de echte strijd los.
14 November 2018
financieel valuta dollar nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Opinie Laurens Maartens

Amerika kiest en de dollar krijgt klappen

Op politiek vlak zijn de Verenigde Staten behoorlijk verdeeld. Dat is gunstig voor de aandelen, maar minder mooi voor de prijsontwikkeling van de dollar.
8 November 2018

Marktflits Valuta

Politieke ontwikkelingen sturen valutamarkt

In de afgelopen dagen is het Britse pond flink gestegen ten opzichte van de euro en dollar. Wat gebeurt er nog meer op de valutamarkten? Laurens Maartens, valuta-expert van de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, licht de markten toe.
7 November 2018

Marktflits Valuta

Waarom staat de euro opnieuw onder druk?

De euro ligt wederom onder druk en dat heeft 2 redenen. Deze worden toegelicht door Laurens Maartens, valuta-expert van de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij.
31 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox