Peenareaal

akkerbouw peen peenareaal peenveld

Inside Peen

Teeltgebied peen verschuift wat doet het areaal?

Telers in de traditionele peenregio's klagen dat het rendement van de teelt staat onder druk. De prijzen waren het afgelopen seizoen redelijk tot goed, maar de kwaliteit van de peen was het grote probleem. Is dat reden om te stoppen met de relatief dure teelt of zijn er gebieden waar telers wel brood zien in peen?
17 Juni 2021
voorjaar peen zaaien biologisch vroege peen

Inside Peen

Trekken hoge peenprijzen telers over de streep?

Door de relatief hoge peen prijzen van de afgelopen weken staat peen in de belangstelling. Akkerbouwers zijn zoekende hoe het bouwplan in te vullen. De basis van aardappelen is voor een aantal telers geen zekerheid meer en sommige boeren zoeken naar andere hoog renderende gewassen als aanvulling in het bouwplan.
7 April 2021
peen

Inside Peen

Is het areaal peen over zijn hoogtepunt heen?

Het areaal peen in Nederland krimpt dit jaar. Dat is niet zo vreemd, omdat de teelt in 2019 flink piekte. In vergelijking tot het gemiddelde blijft de teelt nog altijd vrij fors. Hoe de teelt zich beweegt per provincie en per gemeente toont data afkomstig van Boer&Bunder.
10 Augustus 2020
voorjaar peen zaaien biologisch vroege peen

Inside Akkerbouw

Wat gaat het peenareaal in 2019 doen?

De peentelers hebben 2 redelijke seizoenen gehad, en nu rijst de vraag wat het areaal in 2019 gaat doen. De zaadleveranciers en handel geven aan dat er meer vroege peen gezaaid is, maar is dat ook zo?
26 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden