Bietenteelt

spuiten gewasbescherming Amazone

Nieuws Gewasbescherming

Europees verbod op schimmelbestrijder

Telers van bieten en granen moeten afscheid nemen van gewasbeschermingsmiddelen met de werkzame stof epoxiconazool. De Euopese Unie heeft besloten de toelating niet te verlengen.
23 April 2020
suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Ondanks droogte verloopt zaai bieten vlot

Het zaaien van de suikerbieten is door stabiel droog en zonnig weer vlot verlopen in heel Europa. Alleen in Nederland stond de handrem lange tijd op het zaaien. Nu nog steeds geen regen van betekenis is gevallen, hebben veel akkerbouwers alsnog gezaaid en waar mogelijk beregend.
15 April 2020
suiker euro

Nieuws Suikerbieten

Fransen blijven trouw aan suikerbietenteelt

Het ziet er naar uit dat een verbeterende suikermarkt positief werkt op het vertrouwen van de teler. De Franse suikercoöperatie Tereos – de tweede grootste van de wereld – ziet hoe zijn leden ook de komende jaren zich aan de teelt verbinden.
10 Februari 2020
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Europees bietenareaal schrijft rode cijfers

Het areaal suikerbieten in de Europese Unie daalt dit seizoen met 75.000 hectare. Dat blijkt uit een eerste prognose van de Europese Commissie. Door alle malaise op de suikermarkt en het feit dat binnenlandse fabrieken onder druk staan, snijdt vooral Frankrijk flink in het areaal.
18 Juni 2019
zaaien zaad zaaizaad bietenzaad

Nieuws Gewasbescherming

Geen ontheffing voor Cruiser in bietenteelt

Er komt geen (tijdelijke) vrijstelling voor het gebruik van het middel 'Cruiser SB' in pillenzaad voor suikerbieten. Dat staat maandag 28 januari vermeld in een Kamerbrief van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).
28 Januari 2019
suikerbieten

Opinie Pieter de Wolf

Kansen voor bietenblad in kringlooplandbouw?

Een van de principes van kringlooplandbouw is dat de dieren zoveel mogelijk worden gevoed met de reststromen die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Hierdoor zou geen concurrentie optreden met voedselproductie. Een voorbeeld dat vaak wordt genoemd, is het gebruik van bietenblad als veevoer.
23 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden