ABN Amro

ABN AMRO

Nieuws Coronacrisis

ABN Amro geeft ook grote ondernemers lucht

ABN Amro schiet ondernemers te hulp. Bedrijven met een krediet tot €50 miljoen worden 6 maanden vrijgesteld voor het voldoen aan de rente- en aflossingsverplichtingen. Eerder werd deze maatregel al voor kleine ondernemers afgekondigd.
27 Maart 2020
ABN AMRO

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

'Baten varkenshouder sterk verbeterd'

De varkensbedrijven zijn er in 2019 qua liquiditeit goed op vooruitgegaan. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor die de ABN, samen met Wageningen Economic Research (WUR), heeft uitgebracht.
10 Februari 2020
euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Schaarste verhoogt liquiditeit akkerbouwer

De kaspositie van de Nederlandse akkerbouwer kwam afgelopen jaar uit op €46.000. Dat is €7.000 meer dan in 2018 en komt neer op zo'n €80 per hectare. Schaarste en hogere prijzen hebben de liquiditeit in het vierde kwartaal een extra duwtje gegeven.
6 Februari 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Melkveehouder heeft amper investeringsruimte

Het aantal melkveebedrijven is in 2019 gedaald. Evenals het aantal melkkoeien. Met de huidige melkprijs komt het gemiddelde bedrijf maar net uit de kosten. Enkele factoren die hiertoe een rol spelen zijn de droogte, extra voeraankoop en de niet optimale omstandigheden rond fosfaatruimte.
5 Februari 2020
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Verduurzaming

Eerlijke prijs voor de boer bestaat niet

Hoewel er de laatste maanden in de publieke opinie vaak wordt gepleit voor een eerlijke prijs voor de boer, is de Wageningse hoogleraar Jack van der Vorst helder: een eerlijke prijs voor de boer bestaat niet.
29 Januari 2020
supermarkt groente

Nieuws ABN Amro

Nederlandse foodsector groeit enkel buiten de EU

De Nederlandse foodsector kan groeien door te voldoen aan de vraag naar kwalitatief goed voedsel vanuit Azië en Afrika. De vraag binnen de Europese Unie loopt tegen haar grenzen aan, stelt ABN Amro in een prognose. Kort gezegd is de trend: hoe verder weg, hoe hoger de groei. 
21 Januari 2020
export haven transport trein spoorwegen

Nieuws Sectorprognose

ABN Amro verwacht ook in 2020 stevige export

De export van Nederlandse voedingsproducten is in 2019 gemiddeld 5% gegroeid. ABN Amro verwacht dat die hogere vraag vanuit het buitenland dit jaar standhoudt. Uitdagingen zitten met name aan de aanbodzijde.
16 Januari 2020
grond gras grasland

Nieuws Grond

'Stikstofbeleid maakt grasland goedkoper'

ABN Amro denkt dat de prijs voor grasland de komende jaren onder druk blijft staan door het stikstofbeleid en een gebrek aan opvolgers. Daarentegen wordt verwacht dat de prijs voor goed akkerbouwland juist gaat stijgen, waardoor de 2 prijzen verder uit elkaar komen te liggen. 
12 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden