ABN Amro

ABN AMRO

Nieuws Stikstof

ABN Amro geeft agrarische groeiwaarschuwing af

De onzekerheid over stikstof en PFAS pakt negatief uit voor de agrarische sector. Vooral de melkveehouderij wordt geraakt, zo waarschuwt ABN Amro in een nieuw rapport.
10 December 2019
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor

2019 levert uitzonderlijk hoge voerwinsten op

Varkenshouders in Nederland hebben een uitstekend derde kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld.
28 Oktober 2019
grond euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Akkerbouwer verdient meer met minder

De lagere opbrengst van oogst 2018 heeft een hoger financieel rendement opgeleverd bij de akkerbouwers. Dit kan ABN Amro concluderen op basis van de rekening-courant van bedrijven. De financiële situatie is normaal te noemen. Door de teelt- en oogstkosten zijn de inkomsten afgenomen.
28 Oktober 2019
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Liquiditeitsmonitor

ABN Amro: 'Kostprijs nekt melkveehouder'

ABN Amro vermoedt dat de betalingsachterstanden van de melkveehouders oplopen, omdat de melkprijs de kosten niet dekt. In het derde kwartaal van het jaar is de liquiditeit op de melkveebedrijven met gemiddeld €13.000 verslechterd, wat neerkomt op €130 per koe.
28 Oktober 2019
olie

Inside Olie

Olieprijs blijft voorlopig nog laag

Een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten lijkt nog altijd ver weg te zijn en dat heeft een negatieve invloed op de wereldwijde economische groei. Dit negatieve sentiment heeft ook gevolgen voor vraag naar olie, waardoor de verwachting is dat de olieprijs voorlopig nog op een laag niveau blijst staan, zo blijkt uit een nieuw rapport van ABN Amro.
13 Augustus 2019
melken melkveebedrijf carousel

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Melkveehouder draait ongeveer quitte

De opbrengsten in de melkveehouderij zijn nagenoeg gelijk aan de kostprijs, zo blijkt uit de Liquiditeitsmonitor die de ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR) hebben uitgebracht. Wel is er dringend regen nodig om droogteschade voor te zijn.
26 Juli 2019
financieel euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Akkerbouwer heeft meer euro's in kas dan in 2018

Akkerbouwers hebben meer geld op de rekening dan dat ze vorig jaar aan het einde van het tweede kwartaal hadden. Gemiddeld staat er €36.000 op de rekening-courant van akkerbouwbedrijven. Wel daalde het bedrag in kas in het tweede kwartaal snel.
26 Juli 2019
wintergerst graan - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Granenmarkt was turbulent, hoe nu verder?

De graanmarkten hebben een turbulent eerste halfjaar achter de rug. Dit komt met name door het handelsconflict tussen de VS en China. Daarnaast hebben de wisselende weersomstandigheden sterke invloed op de prijzen. Dat meldt ABN Amro in een rapport over de granenmarkt.
25 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden