Italië

melken melkveebedrijf

Inside Melk

Melkveehouders in Italië en Frankrijk zijn koersvast

De melkveehouders in Italië en Frankrijk zijn relatief koersvast te noemen, zo blijkt uit de nieuwste gegevens van de Europese Commissie. Beide landen houden als het om de melkproductie gaat namelijk vast aan voorgaande jaren.
15 December 2019
melk

Inside Melk

Melkproductie in Frankrijk en Italië stabiel aan 2018

De melkveehouders in Frankrijk en Italië produceren ongeveer evenveel als vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Europese Commissie. Daarnaast laat de seizoensmatige trend zien dat de melkaanvoer in de komende maand weer iets zou kunnen toenemen.
15 November 2019
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Melkaanvoer Italië duikt onder niveau van 2018

Melkveehouders in Italië hebben in augustus net iets minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Dat is enigszins opvallend, omdat de melkaanvoer in de voorgaande maanden nog boven dat niveau lag. In Frankrijk is daarentegen juist iets meer melk geproduceerd, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Europese Commissie.
16 Oktober 2019
melkveebedrijf koeien weidegang frankrijk

Inside Melk

Frankrijk heeft iets minder melk, Italië juist iets meer

Daar waar Frankrijk over de maand juli juist iets minder melk heeft geproduceerd dan vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde, produceren de melkveehouders in Italië juist iets boven dat niveau. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Europese Commissie.
17 September 2019
euro valuta biljetten

Inside Rente

Staat Europa aan de rand van een recessie?

De groei in de grootste economieën binnen de Europese Unie vertraagt en toont nauwelijks tot geen verbetering. Dit maakt dat Europa weleens aan de rand van een recessie kan staan. Daarnaast heeft de Europese Centrale Bank (ECB) momenteel geen mogelijkheden meer om een eventuele recessie te verjagen.
12 Augustus 2019
melk melkveebedrijf

Inside Melk

Italië, Polen en VK melken anders dan Nederland

Waar de Nederlandse melkproductie dit jaar ruim onder het niveau van 2018 ligt, laten melkveehouders in Italië, Polen en het Verenigd Koninkrijk al geruime tijd zien dat ze andere plannen hebben.
8 Juli 2019
aardappelen aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Europese aardappeloogst start haperend

Er wordt door handelaren en supers reikhalzend uitgekeken naar nieuwe oogst van tafelaardappelen. Het Zuid-Europese areaal, waar deze primeurteelt vandaan komt, blijft gelijk of daalt licht. De neerslag, met name in Spanje, zorgt voor vertraging in de aanvoer.
29 April 2019
Italie

Inside Rente

Nieuwe spanningen tussen Brussel en Rome op komst?

Spanningen tussen de Europese Commissie en Italiaanse regering kenmerkten het jaar 2018 in de eurozone. Door het Kerstakkoord kwam er een einde de maandenlange spanning, maar de kans bestaat dat die spanningen dit jaar opnieuw oplaaien.
28 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden