Winterveldbonen

limagrain

Aangeboden door Limagrain

‘Het beste eiwit van eigen land’

In samenwerking met een akkerbouwer of met eigen teelt: steeds meer veehouders ontdekken de veldboon. Zonder remmende regelgeving zou het areaal nog veel harder groeien, zegt Nils van Straten van CAV Agrotheek. Veldbonen zijn het beste alternatief voor soja.
29 Oktober 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 29

Teelt van veldbonen wint aan populariteit

De ontwikkelingen rondom meer eiwit van eigen land zorgen voor meer interesse in eiwitrijke producten. Dit geldt ook voor veldbonen, een gewas dat afgelopen jaar aan populariteit heeft gewonnen. De kennis bij melkveehouders is echter nog niet zo groot, daarom organiseert Limagrain verschillende praktijkdagen.
22 Juli 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Teeltadvies zomer- en winterveldbonen

Met een groei van het areaal veldbonen in ons land neemt ook de behoefte aan teeltadvies toe. In dit artikel een aantal praktische adviezen die helpen een goede opbrengst te realiseren deze zomer.
29 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 14

Koude legt groeizaam weer voor gras weer even stil

De kou en neerslag van de afgelopen dagen hebben hun stempel gedrukt op het paasweekend. Het verschil in neerslag en temperatuur op de grasland- en maïspercelen die meedoen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour is groot. Waar het groeiseizoen mooi op gang kwam, ligt alles weer een beetje stil.
6 April 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Krachtvoerteelt past in lage kostenstrategie'

Corné Zijlmans heeft een melkveebedrijf met 120 melkkoeien en bijhorend jongvee in Sprang-Capelle (NB). Hij beschikt over ruim 80 hectare kleigrond. Op 4 hectare teelt hij suikerbieten, de rest is grotendeels grasland. Hij teelt 10 hectare maïs en 5 hectare Tundra winterveldbonen.
11 November 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Wat is het rendement van krachtvoerteelt?

Steeds meer veehouders doen ervaring op met de teelt van eiwit- en energierijke krachtvoervervangers. Zelf of in samenwerking met telers in de regio krachtvoer telen past perfect in de grondgebonden veehouderij en maakt je minder afhankelijk van externe inputs. Stijgende prijzen voor grondstoffen maken de eigen teelt financieel nog aantrekkelijker, zeker wanneer het gaat om VLOG-voer.
5 November 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Fotoserie: Krachtvoer van eigen land

In de tweede helft van juli waren de eerste percelen TUNDRA winterveldbonen in Nederland al rijp genoeg om te dorsen. De winterveldboon wordt gezaaid in het najaar, van oktober tot december, en stoelt direct na de winter uit. De oogst valt daardoor een stuk vroeger dan bij zomerbonen.
27 Juli 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Zelf eiwitrijk krachtvoer verbouwen'

Steeds meer veehouders doen, vaak ook in samenwerking met akkerbouwers, ervaring op met het telen van eiwitrijke krachtvoervervangers. Het areaal veldbonen zit daardoor flink in de lift. Teeltspecialisten en telers delen graag hun kennis en ervaringen over dit gewas.
1 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden