vleesvervangers

Jan Klink VVD

Interview Jan Klink

'Boeren zijn geen eenheidsworst'

Jan Klink (35) staat op nummer 35 op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen. En deze boerenzoon is na de verkiezingen beoogd landbouwwoordvoerder. Wie is Jan Klink en wat kunnen we van hem verwachten als hij wordt verkozen?
30 Januari 2021
Beyond Meat vleesvervanger Plantaardig eiwit

Nieuws Joint venture

PepsiCo en Beyond Meat richten joint venture op

Een recent opgerichte joint venture tussen PepsiCo en Beyond Meat moet het aanbod van innovatieve snacks en dranken op basis van plantaardige eiwitten vergroten. Met het 'PLANeT Partnership' wil PepsiCo zijn duurzaamheidsdoelen nastreven, terwijl de producent van vleesvervangers zo juist een grotere doelgroep hoopt te bereiken.
28 Januari 2021
Nestle Plantaardig eiwit

Nieuws Food

Britten zien plantaardig dieet niet zitten

De meeste Britse consumenten zien een plantaardig dieet niet zitten, zo toont een recent onderzoek van de British Nutrition Foundation aan. Met name jongeren en ouderen zijn juist wel geïnteresseerd in het volgen van een plantaardig dieet.
14 Januari 2021
McDonalds

Nieuws Vleesvervanger

Ook McDonald's zet vegaburger op menukaart

Na Burger King gaat ook McDonald's op de vegetarische tour. De fastfoodketen komt onder de naam McPlant volgend jaar met een burger en een aantal andere vleesvrije alternatieven op de markt.
12 November 2020
vleesvervanger Plantaardig eiwit

Nieuws Plantaardig

Schreijer-Pierik: 'Vlees is vlees, zuivel is zuivel'

Bij vleesvervangende producten mag de term 'vlees' in de marketinguitingen blijven, zo besloot het Europees Parlement vandaag (23 oktober) ondanks verzet van de Europese landbouwcommissie. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is hier allerminst blij mee.
23 Oktober 2020
Plantaardig eiwit

Achtergrond Plantaardig

Vlees- en zuivelvervangers groeien, maar zijn nog klein

Het assortiment vlees- en zuivelvervangers wordt met het jaar groter. Het animo vanuit de industrie stijgt, steeds meer grote internationale vlees- en zuivelverwerkers richten het vizier op de plantaardige markt. Welke ontwikkelingen zijn er gaande?
23 Oktober 2020
varkensvlees barbecue

Nieuws Vleesconsumptie 2019

Opmars vegaproducten drukt vleesconsumptie niet

Uit onderzoek van Wageningen Economic Research blijkt dat de vleesconsumptie in Nederland in 2019 opnieuw is toegenomen. Deze stijging staat haaks op de trends van de laatste jaren waarin vegetarisch, flexitarisch en vega-producten steeds meer terrein winnen.
22 Oktober 2020
china varkensvlees

Achtergrond China

Zijn vleesvervangers in China in opkomst?

De Chinese regering wil de gemiddelde vleesconsumptie van het land halveren. Hiermee kan de CO2-uitstoot sterk verminderd worden. Plantaardige vleesvervangers kunnen een oplossing bieden, hoe staat die situatie er inmiddels voor?
13 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief