Vleesvervangers

Cono Kaasmakers

Nieuws Vleesvervangers

Cono Kaasmakers ziet brood in vleesvervangers

CONO Kaasmakers zet een vernieuwende stap in het segment vleesvervangers. In samenwerking met Vivera brengt de boerencoöperatie een nieuwe Vega schnitzel op de markt, de Vivera vegetarische kaasschnitzel met Beemster kaas.
10 Juli 2020
Beyond Meat

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat bouwt nog een vegafabriek in Nederland

Nederland vegaland? Als het aan de Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat ligt wel. Afgelopen donderdag (4 juni) opende het bedrijf haar deuren van de nieuwe fabriek in Zoeterwoude. Vandaag werd bekend dat het niet bij 1 fabriek blijft: Beyond meat heeft een fabriek in Enschede aangekocht.
11 Juni 2020
Vion Food Group

Nieuws Vleesvervangers

Vleesconcern Vion heet akkerbouwers welkom

Vleesconcern Vion gaat op de productielocatie in Leeuwarden op termijn plantaardige vleesvervangers produceren. Volgens CEO Ronald Lotgerink past dit in de strategie van het bedrijf om voedselketens te bouwen die aansluiten op de marktvraag. "We verwelkomen straks akkerbouwers als nieuwe leveranciers ."
30 Oktober 2019
Impossible Foods

Nieuws Impossible foods

Volgende vegaburgergigant wil naar Europa

Na Beyond Meat is het nu de beurt aan Impossible Foods. Het Amerikaanse bedrijf wil met de vleesvervangers de Europese markt betreden en heeft daarvoor een aanvraag ingediend in Nederland.
24 Oktober 2019
varkensvlees

Opinie Cor Pierik

Meer vleesvervangers, betekent dat minder vlees?

Er is de afgelopen weken behoorlijk wat geschreven over vlees en vleesvervangers. De markt van de vleesvervangers groeit op het moment ontegenzeggelijk, maar betekent dit ook dat de vleesmarkt in een vergelijkbaar tempo krimpt?
19 Augustus 2019
Boerenbusiness Vegetarische Slager Vegetarisch

Nieuws Vegaburger

Groot Deens vleesconcern op vegetarische tour

Danish Crown wil dit jaar nog een vegaburger op de markt brengen. Het coöperatieve vleesconcern uit Denemarken is namelijk bang de boot te missen als het de veranderende consumententrends negeert.
12 Augustus 2019
Avebe Innovation Centre

Achtergrond Avebe

Avebe springt in gat op markt vleesvervangers

Coöperatie Avebe zet sterk in op het beter verwaarden van de aardappel. De zetmeelaardappel verwerker ziet daarbij onder andere kansen in de markt voor vleesvervangers. Ook andere mogelijkheden worden met beide handen aangegrepen, zoals bijvoorbeeld een product waardoor ijs minder snel smelt.
10 Juli 2019
Beyond Meat

Nieuws Beyond Meat

Amerikaanse vegaburger naar Nederland

Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat gaat als producent zijn entree maken in Nederland. In Zoeterwoude (Zuid-Holland) wordt momenteel een productielocatie gebouwd van waaruit de vleesloze burgers hun weg moeten vinden naar de Europese markt en het Midden-Oosten.
29 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden