Duurzaamheid

Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion zet in op blockchain voor transparante keten

Varkensvleesproducent Vion laat weten haar ketens transparant te gaan maken aan de hand van blockchaintechnologie. Het bedrijf start met het digitaal verbinden van alle partners binnen de Good Farming Star varkensvleesketen zodat gegevens uitwisselen en inzien makkelijker wordt.
17 December 2020
supermarkt groente

Nieuws Duurzaamheid

Duurzame verpakking voor consument belangrijker

Consumenten hechten meer waarde aan een duurzame verpakking bij de aankoop van groenten en fruit, zo toont onderzoek van ABN Amro aan. Daaruit blijkt dat een derde van alle respondenten zelfs bereid is extra te betalen voor een duurzame verpakking.
9 December 2020
Nestle

Nieuws Food

Nestlé gaat duurzame landbouw verder belonen

Nestlé heeft zichzelf stevige klimaatdoelen opgelegd. Het voedingsconcern wil de CO2-uitstoot komende 10 jaar halveren en tegen 2050 netto nul bereiken. De aanpak is gericht op regeneratieve landbouw, overschakeling op hernieuwbare energie en een groter plantaardig aanbod.
3 December 2020
melkveebedrijf koeienstal

Nieuws Melk

Visie en onderscheid maakt in melkvee het verschil

Hoe ziet de weg naar 2030 er voor Nederlandse melkveehouders uit? Een heldere visie en een onderscheidend bedrijf maken hét verschil in de melkveehouderij de komende jaren, zo benadrukt Countus in een online webinar.
3 December 2020
Boerenbusiness

Nieuws Agrifoodmonitor

Consument waardeert agri- en foodsector meer

Al jarenlang daalt de waardering voor de landbouw en de voedselsector in Nederland. Daar is dit jaar verandering in gekomen, zo blijkt uit de Agrifoodmonitor die de Wageningen Economic Research uitvoert in opdracht van Topsector Agri & Food.
12 Oktober 2020
boos vuist boerenprotest

Nieuws Duurzaamheidsclaims

ACM komt met vuistregels voor duurzaamheidsclaims

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil valse claims tegen duurzaamheid tegen gaan door middel van het opstellen van 5 vuistregels.
22 September 2020
soja - agri

Nieuws Ontbossing

Denemarken wil over op duurzame soja

Het landbouwministerie in Denemarken streeft ernaar dat per 2021 ongeveer 20% van de soja-import van het land afkomstig moet zijn van ontbossingsvrije bronnen. Het jaar daarop moet dat percentage toenemen tot 40%.
2 September 2020
suikerbieten suiker

Nieuws Energie

Advies: 10 miljoen ton extra duurzame biogrondstof

Nederland kan in 2030 zo'n 10 miljoen ton biogrondstoffen meer beschikbaar maken, bovenop de 30 miljoen ton die nu beschikbaar is voor voedsel, veevoer, materialen en energie. Daarmee kan onder meer 1,3 miljard kuub biogas worden geproduceerd ter vervanging van aardgas of andere fossiele brandstoffen in de transportsector.
16 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden