Duurzaamheid

koeien weidegang

Nieuws Voorzitter ZuivelNL

Markt waardeert extra inspanningen boer niet

Marktpartijen en consumenten hebben nauwelijks een boodschap aan de hogere kosten die boeren maken voor de extra inspanningen die zij verrichten op onder meer duurzaamheid. Terwijl overheden en maatschappelijke organisaties wel steeds meer eisen aan de wijze van boeren stellen. Volgens Jorrit Jorritsma, voorzitter van ZuivelNL, moeten er realistisch verdienmodellen komen voor de boer.
15 Juli 2020
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Nieuws Toekomstvisie NAV

Duurzamere akkerbouw betekent fors saldoverlies

Akkerbouwers die maatregelen op het gebied van duurzaamheid doorvoeren hebben te maken met gemiddeld 10 tot 25% minder opbrengst. Dat blijkt uit berekeningen van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).
10 Juni 2020
Europese Commissie

Nieuws Green Deal

'Europa stelt onrealistische eisen aan landbouw'

De ambities in de Green Deal zijn groot en de de weerstand die het oproept groeit met de dag. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, doet vandaag de plannen uit de doeken en die raken de agrarische sector hard.
20 Mei 2020
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

RFC koopt energie rechtstreeks bij leden

FrieslandCampina komt met een nieuwe constructie om 'groene stroom' rechtstreeks van de leden te kunnen kopen. Met deze 'Power Purchase Agreements' (PPA's) wil de melkverwerker de energieketen, zoals deze nu is met de 'Garanties van Oorsprong' (GVO's), verkorten.
26 Maart 2020
akkerbouw spuiten gewasbescherming Polen

Aangeboden: ASA

Praktische verduurzaming in de landbouw

De laatste cursusdag van de Agricultural Sprayer Academy was bij de Bayer Forward Farm in Abbenes. Over hoe de praktische oplossingen in de praktijk kunnen worden gedemonstreerd en bediscussieerd. De speerpunten van deze cursusdag zijn gericht op waterkwaliteit en biodiversiteit. Bovendien is er gekeken naar het werken met precisielandbouw.
23 Maart 2020
kaas kaasproductie

Nieuws Duurzaamheid

CONO 'klimaatneutraal' gecertificeerd

CONO Kaasmakers, bekend van het merk Beemster kaas, is door Climate Neutral Group als eerste zuivelorganisatie van Nederland klimaatneutraal gecertificeerd. Sinds 1 januari 2020 is het productieproces bij CONO Kaasmakers klimaatneutraal.
3 Maart 2020
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melkprijs

FrieslandCampina schroeft premie duurzaamheid op

FrieslandCampina steekt €24 miljoen extra in het belonen van leden-melkveehouders voor prestaties in kwaliteit- en duurzaamheid. Het bedrag wordt toegevoegd aan het programma Foqus planet, waar de leden punten scoren op 'groene' gebieden. Hoe meer punten, des te hoger de premie.
9 Januari 2020
financieel euro betalen

Nieuws Startersregeling

Geld voor startende boeren om te verduurzamen

Startende agrarisch ondernemers kunnen sinds 1 januari 2020 een lening aanvragen voor het verduurzamen van hun bedrijf. De overheid stelt hiervoor in totaal €64 miljoen beschikbaar.
2 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden