Oogstraming

export Scheepvaart

Inside Uienmarkt

Vraag naar Nederlandse uien blijft aanhouden

De deze week gepubliceerde oogstraming van het CBS geeft een indicatie van het aantal uien dat dit jaar geëxporteerd moet worden. De export van deze uien loopt momenteel buitengewoon goed.
30 Oktober 2020
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Areaal suikerbieten compenseert opbrengst

De totale opbrengst van suikerbieten in Nederland ligt dit jaar hoger dan in 2019 het geval was. Dat is niet te wijten aan een betere oogst, maar louter aan een gestegen areaal. Dit blijkt uit de voorlopige opbrengstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29 Oktober 2020
uien uienoogst zwad

Inside Uien

Minder zaaiuien door krimp areaal én opbrengst

De bruto-opbrengst van zaaiuien daalt dit jaar naar verwachting met 1,4%. Dat blijkt uit de voorlopige oogstramingen akkerbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29 Oktober 2020
aardappeloogst Innovator Grimme Tolsma fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Aardappeloogst zo goed als gelijk aan vorig jaar

De bruto-opbrengst van consumptieaardappelen is in oogst 2020 bijna gelijk aan vorig seizoen, zo blijkt uit de voorlopige oogstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het areaal consumptieaardappelen is wel kleiner dan vorig jaar, terwijl de hectareopbrengst juist hoger ligt.
29 Oktober 2020
uien uienoogst

Nieuws Definitieve oogstraming

Aardappel en uienoogst toch lager dan verwacht

De definitieve uienopbrengst in Nederland is duidelijk lager dan uit de voorlopige oogstramingen bleek. Ook de consumptieaardappelopbrengst valt lager uit dan de verwachtingen. Dat blijkt uit de definitieve oogstraming van het CBS.
31 Januari 2020
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Evenveel suikerbieten van kleiner areaal

De suikerbietenoogst komt dit jaar op een vergelijkbaar niveau uit als in 2018. Dat blijkt uit de jaarlijkse oogstraming van het CBS.
1 November 2019
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappel

Aardappelopbrengst ligt boven gemiddelde

De aardappeloogst krabbelt weer op richting het niveau van 2017. De voorlopige oogstraming van het CBS gaat uit van een 24% hogere opbrengst dan vorig jaar.
31 Oktober 2019
uien

Inside Uien

Oogstraming uien zet markt op scherp

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) brengt traditioneel eind oktober de oogstraming voor uien uit. Het is geen verrassing dat deze raming hoger uitvalt dan afgelopen jaar, al was het alleen maar door het gestegen areaal. Maar hoeveel uien zijn er volgens het CBS meer geoogst?
31 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden