Compost

winter compost

Nieuws Akkerbouw

Gebruik Keurcompost nu weer toegestaan

De nieuwe eisen voor Voedsel en Voerderveiligheid Akkerbouw (VVAK) voor teelt en bewaarseizoen 2021/2022 zijn vastgesteld door het akkerbouw Certificeringsoverleg. Meest opvallend is dat het gebruik van Keurcompost nu weer is toegestaan.
12 April 2021
bemesting compost

Nieuws Akkerbouw

Gebruik Keurcompost mag niet meer van VVAK

Akkerbouwers die gecertificeerd zijn volgens Voedsel- en Voederkwaliteit Akkerbouw (VVAK) mogen vanaf 1 april geen gebruik meer maken van Keurcompost. Dat maakte de BO akkerbouw vandaag (woensdag 17 maart) bekend. De normen voor vervuiling van Keurcompost Klasse A zijn namelijk per 1 januari 2021 aanzienlijk verruimd. De normen voor glas, steen en overige verontreinigingen zijn daardoor niet langer in lijn met de VVAK normen.
17 Maart 2021
bemesting compost

Inside Mest

Balans is terug in markt voor vaste meststoffen

De markt voor vaste meststoffen had half augustus behoorlijk te lijden onder de 'eerste coronagolf'. De vraag oversteeg het aanbod hierdoor fors. Inmiddels is de markt weer enigszins in balans. Heeft dit nog effect op de prijzen gehad, en wat zijn de verwachtingen voor komende periode?
2 December 2020
vaste mest ruige mest meststrooier

Inside Mest

Vraag overstijgt aanbod op markt vaste meststoffen

De percelen met tarwe en gerst komen (of zijn) inmiddels leeg en dat betekent dat het in de markt voor de vaste meststoffen met een hoog gehalte organische stof (stromest, geitenmest, champost en compost) flink aanpoten is. De vraag ligt op het moment zelfs vele malen hoger dan het aanbod.
11 Augustus 2020
Groningen biogas

Nieuws Energie

Opschalen productie biogas vergt stabiel mestaanbod

In mestverwerking komen steeds meer initiatieven van de grond. Ook komen er telkens nieuwe projecten bij, voor bijvoorbeeld de productie van biogas. Daarbij helpt een stabiel mestaanbod, maar of dit kan worden gerealiseerd is in het hedendaagse tijdsgewricht maar de vraag. 
21 April 2020
melkveebedrijf koeien frankrijk

Nieuws Mest

Gesjoemel met digestaat schaadt export Frankrijk

Nederlandse exporteurs sjoemelen in de export van digestaat naar Frankrijk. Daarbij wordt onder meer de schijn gewekt dat de dikke fractie in de digestaat wordt gecomposteerd, wat in de praktijk niet zo blijkt te zijn.
10 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden