Shutterstock

Nieuws Politiek

CDA trekt uitspraak terug en past visie aan

11 November 2019 - 1 reactie

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA komt terug op de uitspraak die het vorige week deed. In het rapport 'Zij aan zij' stelde het dat duurzaamheid, dierenwelzijn en het inkomen belangrijker zijn dan de positie van Nederland als de tweede grootste voedselexporteur. Deze uitspraak leidde tijdens het partijcongres tot flink wat discussie.

De politieke partij publiceerde donderdag 7 november haar visie richting 2030. Daarin stond dat duurzaamheid, dierenwelzijn en het inkomen van de boeren belangrijker zijn dan de positie van Nederland als de tweede grootste voedselexporteur. Niet iedereen binnen het CDA is het met deze stelling eens, zo bleek zaterdag 9 november tijdens het partijcongres. Zo noemde Annie Schreijer-Pierik, de Europarlementariër voor het CDA, het onvoorstelbaar dat het CDA de boeren minder wil laten exporteren.

Ook Joop Atsma, lid van de Eerste Kamer en voorzitter van de CDA-fractie in Overijssel, zich af wat de commissie heeft bezield. "Welke argumenten heeft u door te stellen dat een minder stevige exportpositie leidt tot een beter inkomen voor de boeren", zo meldde Atsma zaterdag op het partijcongres.

Tekst wordt aangepast
Onder druk van de partij wordt deze zin in het visierapport nu aangepast. Daarin komt het volgende te staan: "Duurzaamheid, dierenwelzijn en het inkomen van de boer moeten 'in balans zijn' met de exportpositie van de Nederlandse landbouwsector". Op deze manier hoopt Leonard Geluk, de voorzitter van de commissie die het rapport heeft opgesteld, de emoties bij de agrarische achterban tot bedaren te brengen.

 

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Redactie 11 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884621/cda-trekt-uitspraak-terug-en-past-visie-aan]CDA trekt uitspraak terug en past visie aan[/url]
Wegens het meermaals overtreden van de forumregels bij dit artikel zijn alle reacties verwijderd. Als Boerenbusiness staan we voor een open debat en staan we veel toe. Respect voor elkaar en fatsoenlijk taalgebruik zijn voor ons daarbij essentiële voorwaarden voor een debat op inhoud en niet een debat op verwijten. We hopen dat u dit ook respecteert en op de juiste wijze ook reageert.

Het debat onder dit artikel is verder gesloten.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging groter dan CDA in peiling

Opinie Krijn J. Poppe

Elke gemeenschap heeft op voedselsoevereiniteit recht

BB TV Cor Pierik

Welke rol speelt Oekraïne in onze landbouwimport?

Nieuws Handel

Landbouwexport verbreekt opnieuw record

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief