Coöperatie

FrieslandCampina waterstof

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

FrieslandCampina wil weer aantrekkelijker worden voor nieuwe toetreders, zo maakte de nieuwe coöperatievoorzitter Siebren Attema bekend bij de start van de jongste serie ledenbijeenkomsten. Daarom moet de financiële barricade die de deur nu nog barricadeert, sterk worden verlaagd.
21 April 2022
sybren attema

Nieuws Melk

FrieslandCampina zet mes in entreepremie

FrieslandCampina wil graag weer nieuwe leden aannemen en stelt daarom voor om de drempel voor toetreders sterk te verlagen. Zo wil zij de entreepremie met twee derde verlagen en ook vertrekkers weer teruglokken. Wel moeten nieuw- en terugkomers een toetredingstoets doorlopen.
5 April 2022
stal melkveebedrijf koeien ligboxen

Analyse Melk

Lage aanvoer goed voor prijs, slecht voor verwerker

Melkveehouders streven meestal naar een zo hoog mogelijke melkproductie, maar hebben baat bij een lagere productie. Dat laat de zuivelmarkt sinds de nazomer zien. Voor verwerkers gaat op het eerste gezicht hetzelfde op. Maar de huidige zuivelmarkt, met een krappe melkaanvoer en hoge spotprijzen, plaatst veel bedrijven toch voor problemen.
5 April 2022
Agrifirm

Nieuws Samenwerking

Agrifirm steekt geld in impactinvesteerder

Cooperatie Agrifirm gaat samenwerken met impact investeerder Astanor Ventures. Astanor investeert in ‘impactgedreven agrifood tech start-ups’ die een rol kunnen spelen bij de aanpak van uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid.
22 Maart 2022
sybren attema

Nieuws Bestuur

FrieslandCampina: minder en andere bestuurders

Coöperatie FrieslandCampina wil het hoofdbestuur inkrimpen van 9 naar 8 leden en het aantal commissarissen beperken van 13 naar 9 stuks. Dit gebeurt op voorstel van voorzitter Sybren Attema. Tegen het einde van het jaar zijn ook twee nieuwe boerenbestuurders en twee nieuwe externen nodig.
17 Maart 2022
financieel beurs

Nieuws coöperatie

Gedoe rond innen obligaties FrieslandCampina

Een aantal Zuid-Nederlandse (ex-)leden van FrieslandCampina klaagt bij de coöperatie over onjuist optreden bij de verzilvering van ledenobligaties. De coöperatie zou het verzilverde geld onbevoegd via een eigen rekening terugsluizen naar de eigenaar van de obligaties. FrieslandCampina stelt dat het niets verkeerd doet.
8 Maart 2022
FrieslandCampina

Achtergrond Coöperatie

FrieslandCampina: Minder voorkoken, vlotter bijsturen

FrieslandCampina wil een levendiger coöperatie worden, om zo een betere vinger aan de pols te kunnen houden met wat de leden bezig houdt. Dat betekent onder meer: minder voorgeprogrammeerde discussies voeren en sneller bijsturen waar dat nodig is.
28 Februari 2022
sybren attema

Nieuws Melk

Attema: FrieslandCampina moet dichter bij leden staan

FrieslandCampina heeft de komende jaren een flinke opgave voor de kiezen. De coöperatie wil een bovengemiddelde melkprijs blijven betalen en ook midden in de samenleving staan. Daarbij wil ze dat betere bedrijfsresultaten worden behaald en ook het ledenvertrouwen wordt hersteld.
28 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden