Akkerbouwbedrijf

Bedrijfsreportage Klaas en Lian Riepma

'Bedrijfsopvolging is moeilijker geworden'

Opvolging van boerenbedrijven is nooit makkelijk geweest. Tegenwoordig is het echter moeilijker dan ooit, zeker voor kleinere bedrijven. Vrijwel de enige manier is het zoeken van alternatieve teelten of inkomsten. Op het akkerbouwbedrijf van de familie Riepma in Middenmeer weten ze daar alles van.
8 November 2019
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Analyse Countus Akkerbouwindex

Start verkoopseizoen begint op heel andere voet

Terwijl de akkerbouwmarkten voor aardappelen, uien en tarwe zijn overgeschakeld op de nieuwe oogst, past ook de Countus Akkerbouwindex zich aan. Seizoen 2019/2020 start op heel andere voet in vergelijking tot 1 jaar eerder. Het verschil van de Index bedraagt maar liefst 31.6 punten.
20 Augustus 2019
wintergerst graan - agri

Weerupdate Investeringen

Grootste akkerbouwbedrijf koopt mega-maaidorsvloot

De Arabische oliesjeik die aan het begin van 2018 het grootste akkerbouwbedrijf van Europa kocht, heeft nu een megaorder bij maaidorsfabrikant Claas geplaatst. Om de 57.000 hectare te oogsten, komen 32 combines van het grootste type dat Claas bouwt op het bedrijf te draaien.
8 Mei 2019
akkerbouw ploegen frankrijk

Analyse Akkerbouw

Dit zijn de 10 grootste akkerbouwbedrijven

Het aantal akkerbouwers in Nederland met meer dan 1.000 hectare grond is klein. Leg je de lat op 500 hectare, dan komt een veel grotere groep in aanmerking. Het aantal 'grote' boeren neemt gestaag toe. Wie zijn deze bedrijven en hoe groot zijn ze precies? Boerenbusiness zocht het uit.
2 Januari 2019

BB TV Cor Pierik

'Bedrijven met 300 hectare verdrievoudigd'

In 18 jaar tijd is het aantal Nederlandse akkerbouwbedrijven met 300 hectare grond of meer verdrievoudigd. Dat wijzen de nieuwe cijfers van het CBS uit. Cor Pierik, woordvoerder bij het CBS, schetst de ontwikkeling van grote akkerbouwers in ons land.
20 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden