Brokprijzen

veevoer voer brok

Nieuws Voer

Voerprijs in maand tijd fors hoger en dat lijkt trend

Het conflict in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande stijgende grondstofprijzen vertalen zich over maart in fors gestegen prijzen voor mengvoeders. Dat blijkt uit het maandelijkse overzicht van Wageningen Economic Research.
31 Maart 2022
veevoer voer brok

Nieuws Voer

Rentree dierlijk eiwit, nog geen voordeel varkensvoer

Ook de Valk Wekerom heeft haar eerste pluimveevoer afgeleverd waarin dierlijk eiwit is verwerkt. Vorige week leverde ook AgruniekRijnvallei al als eerst partij pluimveevoer uit waarin dierlijke eiwitten van varkens waren toegevoegd.
29 Maart 2022
graan graankorrels graanverwerking

Nieuws Voer

Grote zorg over prijsniveau en beschikbaarheid voer

De extreem hectische situatie op de gronstoffenmarkt blijft de gemoederen in de grondstoffen- en mengvoerhandel bezighouden. De ongerustheid is groot, over het prijsniveau maar ook zeker over de beschikbaarheid van grondstoffen in met name Zuid-Europa. Zo noemt Henk Flipsen, directeur van Nevedi, de situatie 'zeer zorgelijk'. De politiek moet snel in actie komen melden ook andere ingewijden.
10 Maart 2022
veevoer voer brok

Nieuws Mengvoer

Mengvoerprijzen stijgen onverstoorbaar door

De trend van stijgende mengvoerprijzen zette zich in februari  door. Alleen al de dreiging van oorlog was genoeg om grondstofprijzen in januari en februari een flinke duw in de rug te geven, iets wat tot uiting komt in de maandprijzen van mengvoeders van Wageningen Economic Research over februari.
3 Maart 2022
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Zorgen bij voersector over verkrijgen grondstoffen

De volatiele omstandigheden op de grondstofmarkten stellen de mengvoerindustrie voor grote uitdagingen. De acute exportstop levert op korte termijn vooral problemen op in de leveranties van maïs en zonnebloemzaad gerelateerde producten, zo melden partijen in de sector.
3 Maart 2022
Pieter Wolleswinkel

Interview Pieter Wolleswinkel

'ForFarmers focust dit jaar op bestaande markten'

ForFarmers heeft gisteren, donderdag 24 februari, haar jaarcijfers over 2021 gepresenteerd. Het bedrijf heeft een naar eigen zeggen 'turbulent' jaar afgesloten met lagere resultaten. Pieter Wolleswinkel, de COO van Nederland en België van ForFarmers, over de impact van de oorlog in Oekraïne, de uitdagende marktomstandigheden, de situatie in het Verenigd Koninkrijk met brexit, de zorgen van beleggers en de stand van zaken in overnames.
25 Februari 2022
veevoer De Heus

Nieuws Feijen Diervoeders

De Heus doet overname in Oost-Nederland

Feijen Diervoeders uit het Overijsselse Dalfsen is ingelijfd door De Heus. Daarmee voegt De Heus een kleine regionale speler uit Oost-Nederland toe aan zijn imperium.
10 Februari 2022
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien

Voergroep Zuid heeft vorig jaar meer voeders verkocht. Het voerconcern uit Deurne geeft aan marktaandeel te hebben gewonnen in elke sector waar het coöperatief bedrijf in actief is. Het aantal leden is met netto vijftig veehouders gegroeid.
2 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief