Brokprijzen

veevoer voer brok melkveebedrijf brokken

Nieuws Voer

Mengvoerproductie liep in 2021 opnieuw terug

De Nederlandse productie van mengvoeders is in het jaar 2021 verder gekrompen. Met name productie van varkens- en rundveevoeders liep terug.
2 Juni 2022
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Mengvoerafzet in Europa stevent af op krimp

De afzet van mengvoer zal dit jaar met 4 á 5 miljoen ton dalen, denkt de Europese brancheorganisatie van de voerindustrie Fefac. Vooral de productie van varkens- en pluimveevoer loopt terug. 
31 Mei 2022
brok brokken varkensvoer

Achtergrond Voer

Mengvoerprijzen exploderen in april

De prijzen voor mengvoer zijn in april geëxplodeerd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Wageningen University and Research. Varkensvoeders zijn inmiddels bijna 25% duurder dan aan het begin van het jaar.
29 April 2022
veevoer voer brok

Nieuws Voer

Voerprijs in maand tijd fors hoger en dat lijkt trend

Het conflict in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande stijgende grondstofprijzen vertalen zich over maart in fors gestegen prijzen voor mengvoeders. Dat blijkt uit het maandelijkse overzicht van Wageningen Economic Research.
31 Maart 2022
veevoer voer brok

Nieuws Voer

Rentree dierlijk eiwit, nog geen voordeel varkensvoer

Ook de Valk Wekerom heeft haar eerste pluimveevoer afgeleverd waarin dierlijk eiwit is verwerkt. Vorige week leverde ook AgruniekRijnvallei al als eerst partij pluimveevoer uit waarin dierlijke eiwitten van varkens waren toegevoegd.
29 Maart 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Voer

Grote zorg over prijsniveau en beschikbaarheid voer

De extreem hectische situatie op de gronstoffenmarkt blijft de gemoederen in de grondstoffen- en mengvoerhandel bezighouden. De ongerustheid is groot, over het prijsniveau maar ook zeker over de beschikbaarheid van grondstoffen in met name Zuid-Europa. Zo noemt Henk Flipsen, directeur van Nevedi, de situatie 'zeer zorgelijk'. De politiek moet snel in actie komen melden ook andere ingewijden.
10 Maart 2022
veevoer voer brok

Nieuws Mengvoer

Mengvoerprijzen stijgen onverstoorbaar door

De trend van stijgende mengvoerprijzen zette zich in februari  door. Alleen al de dreiging van oorlog was genoeg om grondstofprijzen in januari en februari een flinke duw in de rug te geven, iets wat tot uiting komt in de maandprijzen van mengvoeders van Wageningen Economic Research over februari.
3 Maart 2022
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Zorgen bij voersector over verkrijgen grondstoffen

De volatiele omstandigheden op de grondstofmarkten stellen de mengvoerindustrie voor grote uitdagingen. De acute exportstop levert op korte termijn vooral problemen op in de leveranties van maïs en zonnebloemzaad gerelateerde producten, zo melden partijen in de sector.
3 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox