Brokprijzen

veevoer De Heus

Nieuws Feijen Diervoeders

De Heus doet overname in Oost-Nederland

Feijen Diervoeders uit het Overijsselse Dalfsen is ingelijfd door De Heus. Daarmee voegt De Heus een kleine regionale speler uit Oost-Nederland toe aan zijn imperium.
10 Februari 2022
VoergroepZuid mengvoer

Nieuws Voer

Voergroep Zuid ziet verkoop voeders in 2021 groeien

Voergroep Zuid heeft vorig jaar meer voeders verkocht. Het voerconcern uit Deurne geeft aan marktaandeel te hebben gewonnen in elke sector waar het coöperatief bedrijf in actief is. Het aantal leden is met netto vijftig veehouders gegroeid.
2 Februari 2022
brok brokken varkensvoer

Analyse Brokprijzen

Brokprijzen lopen steeds verder op

De trend van stijgende brokprijzen is nog niet doorbroken. Ook in januari zijn brokken duurder geworden, zo blijkt uit de cijfers Wageningen Economic Research. De belangrijkste oorzaak zijn de oplopende grondstofprijzen.
28 Januari 2022
Boerenbusiness

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Dievoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.
18 Januari 2022

BB TV Voer

Wat zijn de verwachtingen voor de brokprijzen?

De brokprijzen voor varkens en rundvee zijn hard opgelopen door onrust op de voergrondstoffenmarkten. Naast de hoge prijzen is ook de beschikbaarheid van grondstoffen een issue. In deze maandanalyse schetst marktredacteur Wouter Baan de ontwikkelingen en gaat hij tevens in op de marktverwachtingen aan de hand van de mengvoerprijsindicator.
15 Januari 2022
veevoer brok brokken varkensvoer

Analyse Brokprijzen

Volgen de brokkenprijzen de graanmarkt?

De graanprijzen hebben de afgelopen weken een stapje terug gezet, na de records in de tweede helft van november. Is daar wat van te merken in de brokprijzen?
24 December 2021
veevoer voer brok

Inside Voer

Brokprijs trekt zich niets aan van varkensprijs

De hectiek op de grondstoffen is alles behalve over. Graanprijzen blijven goed op niveau of stijgen zelfs. Dat is dan weer terug te zien in de brokprijzen, die zijn in oktober wederom gestegen.
29 Oktober 2021
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Levering grondstoffen voor voer in gevaar

De beschikbaarheid van veevoergrondstoffen staat zwaar onder druk. De bottleneck is om het product van A naar B te krijgen. Er zijn simpelweg te weinig chauffeurs om bulkauto’s te besturen, maar dat is niet het enige. Diverse veevoerbedrijven trekken aan de bel. “Het is code oranje.”
22 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox