Brokprijzen

brok brokken varkensvoer

Analyse Brokprijzen

Brokprijzen lopen steeds verder op

De trend van stijgende brokprijzen is nog niet doorbroken. Ook in januari zijn brokken duurder geworden, zo blijkt uit de cijfers Wageningen Economic Research. De belangrijkste oorzaak zijn de oplopende grondstofprijzen.
28 Januari 2022
ABZ Diervoeding

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Dievoeders uit het Gelderse Wilp over. Daarmee groeit de voercoöperatie door naar een jaarlijkse afzet van 750.000 ton.
18 Januari 2022

BB TV Voer

Wat zijn de verwachtingen voor de brokprijzen?

De brokprijzen voor varkens en rundvee zijn hard opgelopen door onrust op de voergrondstoffenmarkten. Naast de hoge prijzen is ook de beschikbaarheid van grondstoffen een issue. In deze maandanalyse schetst marktredacteur Wouter Baan de ontwikkelingen en gaat hij tevens in op de marktverwachtingen aan de hand van de mengvoerprijsindicator.
15 Januari 2022
veevoer brok brokken varkensvoer

Analyse Brokprijzen

Volgen de brokkenprijzen de graanmarkt?

De graanprijzen hebben de afgelopen weken een stapje terug gezet, na de records in de tweede helft van november. Is daar wat van te merken in de brokprijzen?
24 December 2021
veevoer voer brok

Inside Voer

Brokprijs trekt zich niets aan van varkensprijs

De hectiek op de grondstoffen is alles behalve over. Graanprijzen blijven goed op niveau of stijgen zelfs. Dat is dan weer terug te zien in de brokprijzen, die zijn in oktober wederom gestegen.
29 Oktober 2021
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Levering grondstoffen voor voer in gevaar

De beschikbaarheid van veevoergrondstoffen staat zwaar onder druk. De bottleneck is om het product van A naar B te krijgen. Er zijn simpelweg te weinig chauffeurs om bulkauto’s te besturen, maar dat is niet het enige. Diverse veevoerbedrijven trekken aan de bel. “Het is code oranje.”
22 Oktober 2021
brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Varkensbrok wordt nóg duurder

Nadat de prijzen van varkensbrok in augustus een klein stapje terug maakten, is deze maand de opwaartse lijn weer ingezet. En de stijging zet naar verwachting ook de komende maanden door.
30 September 2021
voer brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Brokken iets minder duur in augustus

Het mantra van de almaar stijgende brokprijzen wordt deze maand doorbroken. Voor het eerst sinds oktober stabiliseren of dalen de prijzen van de meeste brokken. Zet die trend door of is er slechts sprake van een tijdelijk dipje?
30 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief