Brokprijzen

haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Levering grondstoffen voor voer in gevaar

De beschikbaarheid van veevoergrondstoffen staat zwaar onder druk. De bottleneck is om het product van A naar B te krijgen. Er zijn simpelweg te weinig chauffeurs om bulkauto’s te besturen, maar dat is niet het enige. Diverse veevoerbedrijven trekken aan de bel. “Het is code oranje.”
22 Oktober 2021
brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Varkensbrok wordt nóg duurder

Nadat de prijzen van varkensbrok in augustus een klein stapje terug maakten, is deze maand de opwaartse lijn weer ingezet. En de stijging zet naar verwachting ook de komende maanden door.
30 September 2021
voer brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Brokken iets minder duur in augustus

Het mantra van de almaar stijgende brokprijzen wordt deze maand doorbroken. Voor het eerst sinds oktober stabiliseren of dalen de prijzen van de meeste brokken. Zet die trend door of is er slechts sprake van een tijdelijk dipje?
30 Augustus 2021
veevoer voer brok

Inside Voer

Dipje in graanprijs niet merkbaar in brokprijzen

Het wordt bijna eentonig maar ook in juli zijn de prijzen van de meeste brokken verder gestegen. En dat terwijl eind Juni en begin juli de voergrondstoffen maïs, tarwe en soja nog iets in prijs zakte.
30 Juli 2021
brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Brokprijzen stijgen verder, waar ligt top?

Anders dan de graanprijzen - die begin mei een voorlopig hoogtepunt bereikten - blijven de brokprijzen blijven nog steeds stijgen. Alle rundvee- en varkensbrokken zijn duurder geworden in de afgelopen maand.
2 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang

Inside Melk

Verdienmodel loopt voor melkveehouder achteruit

Hoewel de melkprijs de laatste maanden stijgt, lopen voor de melkveehouder ook de kosten voor onder meer voer rap op. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben melkveehouders aan de bel getrokken dat het verdienvermogen onder druk staat. Wat betekent het huidige prijsverloop voor de Nederlandse melkveehouder?
18 Juni 2021
veevoer brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Hebben de brokprijzen de top bereikt?

De prijzen van tarwe, maïs en soja piekten begin mei. Inmiddels zijn de prijzen van deze grondstoffen weer wat gezakt, maar de hoge prijzen werken wel door in de brokprijzen. Die zijn deze maand namelijk verder gestegen, zo blijkt uit de cijfers van Wageningen Economic Research.  
28 Mei 2021
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Brokprijzen blijven maar stijgen

De brokprijzen zijn ook in april verder gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van Wageningen Economic Research over de maand april. Belangrijke grondstoffen voor brokken, zoals maïs en soja, zijn de afgelopen maand aan een nieuwe rally begonnen. Dat werkt in belangrijke mate door in de brokprijzen.
3 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden