LLB

suikerbieten bietenhoop

Analyse Suikerbieten

Grote vraag naar LLB’s stuwt prijs tot recordhoogte

Niet eerder werd zoveel voor ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Cosun Beet Company betaald door bietentelers. De vraag overstijgt het aanbod dan ook met een factor vijf of meer. Het gaat weliswaar om uitschieters, maar ook het gemiddeld prijsniveau is behoorlijk hoog ten opzichte van voorgaande seizoenen.
12 Februari 2024
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Nieuwe GLB zet de rem op handel in LLB's

De handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) voor suikerbieten is gestabiliseerd na een periode van sterk groeiende vraag en stijgende prijzen. Inmiddels staat er duidelijk een rem op de handel. Insiders wijten dat deels aan het nieuwe GLB. Telers puzzelen met het bouwplan en suikerbieten moeten daarin soms plaatsmaken voor andere gewassen.
20 December 2022
suikerbieten

Inside Suikerbieten

Verschuivingen in teelt starten LLB-handel

Akkerbouwers die met hun bouwplan aan het schuiven zijn zorgen ervoor dat de handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Cosun Beet Company loskomt. Niet alleen is er aanbod in de markt te bespeuren, ook zijn er telers die hun areaal wel uit willen breiden. Over welke regio's en prijzen praten we?
16 November 2020
suikerbieten bietenoogst

Inside Akkerbouw

LLB-handel heeft bodem in zicht

In 2 maanden tijd heeft de handel in ledenleveringsbewijzen (LLB's) van Suiker Unie een flinke prijsval doorgemaakt. Dat is het gevolg van veel aanbod en een minimale vraag. De sector staat in een iets positiever licht, maar de bietentelers hebben hun keuze gemaakt.
19 November 2019
suikerbieten

Inside Suikerbieten

Prijs LLB's fors lager door teeltuitdagingen

De teelt van suikerbieten is, met het wegvallen van de neonicotinoïden-zaadcoating, uitdagender geworden. Dit is merkbaar in de vrije marktprijs van ledenleveringsbewijzen (LLB) van coöperatie Suiker Unie. Wat ook meespeelt zijn de aangescherpte regels omtrent bietentoerisme.
23 September 2019
suikerunie Cosun

Nieuws Cosun

Toewijzing Cosun toch minder sterk verlaagd

Cosun heeft laten weten het toewijzingspercentage voor 2019 te verlagen van 107% naar 100%. Eerder werd het percentage nog vastgesteld op 95%.
9 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden