Mercosur

brazilie soja - agri

Politiek Mercosur

Brazilië beschuldigt EU van protectionisme

Brazilië heeft kritiek op de plannen van de Europese Commissie om in de Europese Unie geen producten als vlees, palmolie en soja meer toe te laten uit gebieden waar voor de productie bos is gekapt. De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken omschrijft de maatregelen als 'protectionistisch' en 'kortzichtig'.
29 November 2021
boos vuist boerenprotest

Nieuws Handelsverdrag

Verdeeldheid over Mercosur blijft groeien

De discussie over het handelsverdrag Mercosur zwelt verder aan. Aanleiding is de ontbossing in de Amazone, terwijl Brazilië spreekt van onwil aan de EU-zijde. De groeiende weerstand is een duw in de rug voor Europese boeren die gezamenlijk oproepen tot afwijzing van de deal.
23 September 2020
brazilie

Nieuws Vrijhandelsverdrag

Handelsdeal Mercosur aan zijden draadje?

Na Frankrijk lijkt ook Duitsland zich tegen het vrijhandelsakkoord Mercosur te keren. Bondskanselier Merkel heeft zich kritisch uitgelaten. Zij twijfelt aan de huidige vorm van de overeenkomst tussen de Europese Unie (EU) en de Zuid-Amerikaanse landen.
27 Augustus 2020
brazilie soja - agri

Nieuws Handelsverdragen

Boerenorganisaties blij met afwijzen Mercosur

Een groep boeren- en maatschappelijke organisaties, verenigd in de zogeheten TTIP, CETA en landbouw-coalitie, zijn blij dat de Tweede Kamer het vrijhandelsverdrag Mercosur afwijst. Dit het verdrag tussen de Europese Unie (EU) en 5 Latijns-Amerikaanse landen. Opvallend genoeg gaf de ChristenUnie, de partij van landbouwminister Carola Schouten, de doorslag.
2 Juni 2020
brazilie Amazone Boerenbusiness

Nieuws Mercosur

Bosbranden Amazone redding voor boer in EU?

GroenLinks roept Nederland en de andere landen in Europa op om Mercosur, het handelsverdrag met Zuid-Amerika, niet te tekenen. De directe aanleiding hiervoor zijn de bosbranden in de Amazone. Ook andere partijen hebben hun zorgen geuit.
28 Augustus 2019
rundvlees varkensvlees

Nieuws Mercosur en Brexit

Groot aanbod rundvlees dreigt door handelsdeals

De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het Deense vleesconcern nu essentieel.
10 Juli 2019
suiker Cosun

Nieuws Suikerbieten

Mercosur-deal kost 7 suikerfabrieken

Dankzij een tariefverlaging voor 1,5 miljoen ton suiker wordt de Europese suikerindustrie opnieuw getroffen in een toch al moeilijke periode. Dit volume komt overeen met de productie van 7 Europese suikerfabrieken, zegt de Franse suikerorganisatie AIBS.
9 Juli 2019
boerenprotest

Nieuws Handelsverdrag Mercosur

Frustratie over handelsdeal EU met Zuid-Amerika

Na 20 jaar onderhandelen is er 28 juni een akkoord gesloten over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Mercosur. Terwijl in de Zuid-Amerikaanse landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) de deal met luid applaus wordt ontvangen, is in Europa lang niet iedereen blij. Onder andere in de vleessector ligt de kwestie gevoelig.
3 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden