Consumentenprijzen

melk biologische melk Arla Foods

Nieuws Consumentenprijzen

Prijsverschil biologisch en regulier wordt kleiner

Uit onderzoek van de WUR blijkt dat het prijsverschil tussen biologische en niet-biologische producten door de jaren heen steeds kleiner is geworden, zo laat het CBS weten. Het grootste prijsverschil in 2019 tussen biologisch en niet-biologische producten was bij varkensvlees.
11 Oktober 2020
supermarkt varkensvlees vlees

Nieuws Vleesconsumptie

'Consument staat niet te springen om vleestaks'

Uit onderzoek van LTO Nederland blijkt dat de Nederlandse consument niet zit te wachten op een vleestaks. Slechts een kleine minderheid is voor de vleestaks die consumenten moet stimuleren om minder vlees te eten.
4 September 2020
Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Consument overschat prijs die boer ontvangt'

Consumenten in ons land zijn niet goed op de hoogte van de werkelijke prijs die agrarische ondernemers ontvangen voor hun producten, zo blijkt uit een onderzoek van Royal Agrifirm Group. Circa 13.000 respondenten overschatten de inkomsten van de producenten met bijna 50%. Zo ligt bijvoorbeeld de geschatte marktprijs van hamlappen op €3,28 per kg terwijl de gemiddelde prijs in werkelijkheid €1,76 bedraagt.
25 Juni 2020
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Nieuws Consumentenprijzen

Albert Heijn zorgt voor woede bij Belgische boeren

Belgische melkveehouders zijn woedend over het besluit van Albert Heijn om de prijs voor een 1 literpak melk met €0,07 te verlagen. Ook verschillende Belgische belangenorganisaties zijn niet te spreken over de actie.
30 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden