Ceta

Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Handelsverdrag

Rumoer rondom CETA borrelt opnieuw op

In februari stemde de Tweede Kamer in met het veel besproken handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada, CETA genoemd. Het rumoer rondom het verdrag ebde weg, tot vandaag (8 juni). Volgens Nederlandse rechtsgeleerden is het verdrag namelijk in strijd met de grondwet.
8 Juni 2020
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Analyse CETA

Akkoord op CETA, wat houdt het in?

De Tweede Kamer heeft vanmiddag ingestemd met het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Canada, kortweg CETA. Daarmee heeft het veelbesproken handelsverdag opnieuw een belangrijke stap gezet. Wat is CETA eigenlijk, en wat betekent dit voor de agrarische sector? Boerenbusiness schetst de gevolgen in 6 vragen. 
18 Februari 2020
transport trein spoorwegen canada graantransport

Nieuws Handelsakkoord Canada

Nipte meerderheid voor CETA lijkt in de maak

CETA, het Europese handelsakkoord met Canada, lijkt een nipte meerderheid te krijgen in de Tweede Kamer. Hoewel de stemming formeel pas volgende week is, ziet het er naar uit dat ook de ChristenUnie het akkoord nu steunt. 
14 Februari 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Vrijhandel

Pleit over handelsverdrag CETA wordt beslecht

De Tweede Kamer beslist morgen (woensdag 12 februari) of zij haar definitieve goedkeuring geeft aan CETA, het Europese handelsverdrag met Canada. Het parlement is hierover ernstig verdeeld, net als de agrarische belangenbehartigers.
11 Februari 2020
canada ontario

Nieuws Boerenprotest

Boeren en GroenLinks slaan handen ineen over CETA

De groeiende populariteit van agrarische thema's levert, door de boerenprotesten, deels steun op vanuit onverwachte hoek. GroenLinks kondigt een pact aan met de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) om het vrijhandelsverdrag CETA met Canada tegen te houden.
13 Oktober 2019
melk canada

Nieuws Canadese zuivelsector

Canada subsidieert voersysteem en melkrobot

De Canadese overheid gaat (omgerekend naar euro's) zo'n €64 miljoen investeren in de Canadese melkveehouderij. Dit is de tweede fase van een investeringsproject, waarbij in totaal €164 miljoen wordt geïnvesteerd. 
18 December 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief