Slachterijen

slachterij vleesverwerking

Achtergrond Coronacrisis Brazilië

Braziliaanse slachthuizen getergd door corona

De coronastorm in slachthuizen zet door: Alleen al in de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul zijn zeker 3201 slachthuismedewerkers positief getest op het virus. Inmiddels heeft Brazilië koploper Italië van de derde plek gestoten.
9 Juni 2020
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Van Rooi Meat

Opnieuw slachterij getroffen door corona

Na slachterijen in Groenlo en Apeldoorn, is donderdagavond ook een locatie van slachtbedrijf Van Rooi Meat in Helmond gesloten vanwege coronabesmettingen. Dat meldt de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost in een persverklaring. 
29 Mei 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Coronavirus

Productiesnelheid in slachthuis moet lager

De vakbond Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) is van mening dat de productiesnelheid in slachthuizen moet worden verlaagd, zo valt te lezen in de RTV Utrecht.
28 Mei 2020
Vion Food Group

Nieuws Coronavirus

Geen sprake van crisis in vleessector

Nederlandse slachterijen mogen vooralsnog open blijven, mits de situatie verbetert. Volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wordt er niet uitgegaan van uitval onder bedrijven en is er (nog) geen sprake van een crisis in de sector.
27 Mei 2020
Boerenbusiness Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Schouten dreigt met sluiting slachthuizen

Volgens landbouwminister Carola Schouten moeten de slachthuizen hun werknemers beter beschermen tegen het coronavirus. De vleesverwerkende industrie heeft tot morgenavond (26 mei) om met concrete plannen te komen. Aanleiding hiervoor is het aantal coronabesmettingen bij een slachterij van Vion in Groenlo.
25 Mei 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Coronavirus

Consumenten in VS kopen varkens direct van boeren

De verspreiding van het coronavirus onder personeel in slachthuizen blijft problematisch. Varkenshouders in de Verenigde Staten kunnen hun varkens niet meer kwijt aan slachthuizen en in Minnesota verkopen varkenshouders hun varkens zelfs rechtstreeks aan consumenten.
12 Mei 2020
slachterij

Nieuws Coronacrisis

COV: 'Aantijgingen kwetsend en ongefundeerd'

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) laat weten boos te zijn over de corona-aanval van de FNV op de vleessector. De FNV, in samenwerking met 3 andere vakbonden, beticht de Nederlandse slachthuizen en vleesverwerkers van het niet naleven van de RIVM-richtlijnen.
8 Mei 2020
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Coronacrisis

COV: 'geen problemen in Nederlandse slachthuizen'

In Amerika zijn in diverse vleesfabrieken coronabesmettingen onder het personeel aangetroffen. Ook Europese slachthuizen zien de infectieaantallen stijgen, wat zorgt voor toenemende paniek. Hoe is de situatie in Nederland?
30 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden