Shutterstock

Nieuws Van Rooi Meat

Opnieuw slachterij getroffen door corona

29 Mei 2020 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

Na slachterijen in Groenlo en Apeldoorn, is donderdagavond ook een locatie van slachtbedrijf Van Rooi Meat in Helmond gesloten vanwege coronabesmettingen. Dat meldt de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost in een persverklaring

De veiligheidsregio (VRBZO) heeft besloten dat de locatie in Helmond tot en met dinsdag 2 juni de deuren gesloten moet houden nadat bij 21 van de 130 medewerkers de coronatest positief blijkt te zijn. VRBZO vreest dat de slachterij een brandhaard van het coronavirus is, of kan worden, en heeft daartoe besloten de locatie te sluiten. 

De besmettingen kwamen aan het licht nadat enkele personeelsleden van de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) positief zijn getest. Daarop is ook een test gedaan onder alle werknemers van de locatie in Helmond.  

In quarantaine
Medewerkers met een positive uitslag worden vrijdagochtend op de hoogte gebracht. Voor hen is opvang geregeld in een hotel in de regio. Zij moeten samen met hun huisgenoten 2 weken in quarantaine.

De veiligheidsregio laat weten dat de locatie in ieder geval tot en met 2 juni gesloten blijft. Pas wanneer de veiligheid gegarandeerd kan worden, kan het slot van de deur. Vandaag (29 mei) geeft de organisatie samen met de GGD meer duidelijkheid over verdere stappen die genomen worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Abonnee
G.D. 29 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887499/opnieuw-slachterij-getroffen-door-corona]Opnieuw slachterij getroffen door corona[/url]
Het lijkt erop dat wij als leveranciers eens een week niks meer moeten afleveren. Geen runderen , melk , kalveren , kippen , eieren , varkens enz. dan kan er misschien eens worden nagedacht wat de agrarische sector betekend. Nu worden wij getreiterd door allerlei middelen. Laat de schappen maar eens leeg komen. Toen de coronacrises begon moesten wij doorwerken vanwege het belang van de voedsel voorziening nu mogen wij weer opgeofferd worden.
pietje1 29 Mei 2020
Probleem van overheidsorganisaties zoals Nvwa is dat ze kunnen doen wat ze willen en wanbeleid kunnen permiteren omdat ze werken met geld van ANDEREN, namelijk de belastingbetaler en de bedrijven waar ze diensten voor verrichten. Ze hoeven niet klantvriendelijk te zijn of mee te denken met hun "klanten" want door hun monopolypositie hebben ze geen concurrentie van andere bedrijven. Als de nVwa een particulier bedrijf zou zijn dan zouden ze geen klanten meer hebben en allang failliet zijn gegaan.
Overheid meet met 2 maten en hebben dit waarschijnlijk zelf niet eens in de gaten. Grote schande!!!!
Abonnee
boereke 29 Mei 2020
Ga ook eens andere bedrijven treiteren en testen kom je zelfde resultaten tegen.
knor 29 Mei 2020
als je dan bedenkt dat deze arbeidsmigranten vaak op campings worden gehuisvest vaak ook nog tussen de gewone vakantiegangers in dan is het wel opmerkelijk dat je daar geen controle hebt of iets over hoort schijnbaar krijg je minder snel corona als je op vakantie bent
Abonnee
betweter 29 Mei 2020
ga dan eens bij de glastuinbouw of sierteelt kijken
daar rijden ook busjes vol mensen heen
pietje1 30 Mei 2020
Overheid meet met 2 maten, zijn hypocriet en discriminerend maar waarschijnlijk hebben ze dat zelf niet eens in de gaten...…..
pietje1 30 Mei 2020
ALLE beter-leven varkenshouders 2 dagen niet leveren en dus ook geen supermarkten beleveren en deze slachtcapaciteit gebruiken voor exportvlees dan is het zo opgelost
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden