Jaco Geurts

akkerbouw grond

Politiek Stikstofcrisis

Landbouwgrond is geen stikstofgevoelige natuur

Reguliere landbouwgrond kan niet als stikstofgevoelige natuur aangewezen worden. Als dat toch is gebeurd, dan moet dat worden teruggedraaid, zegt minister Schouten.
11 December 2020
koeien herfst

Politiek Stikstofcrisis

CDA en VVD uiten waslijst aan kritiek op stikstofwet

Hoewel de woningbouw doorslaggevend is voor het CDA en de VVD als het op stemmen aankomt, hebben deze partijen een waslijst aan verbeterpunten voor de stikstofwet. Bijvoorbeeld als het gaat om zekerheid over over het tijdspad van legalisering van de PAS-melders.
10 December 2020
melkveebedrijf kuil nederland biovergister platteland biomassa

Politiek CDA

Landbouwgrond beschermen, hoe werkt dat?

Het CDA wil vitale landbouwgrond beschermen, dat staat te lezen in de landbouwparagraaf van het verkiezingsprogramma. Waar komt dit op neer, als het er op aan komt?
6 November 2020
Jaco Geurts CDA

Inside Melk

Knelgevallen in de steek gelaten door Geurts?

De afgelopen 2 jaar heeft Jaco Geurts (CDA) zich ingezet voor een betere fosfaatwetgeving. Hij heeft daarbij steeds gezocht naar oplossingen voor de zogeheten 'knelgevallen'. Maar juist met die boeren heeft hij nu een aanvaring: Innovatief uit de Knel voelt zich namelijk in de steek gelaten door Geurts, die een voor hen belangrijke motie niet ondersteunt.
20 December 2018
aardappelen consumenten supermarkt

Nieuws Oogstraming CBS

'Publicatie oogstraming maakt emoties los'

Misoogst bij uien en aardappelen. Friet kleiner en duurder. De chips wordt kleiner. Het zijn koppen en kreten afkomstig uit diverse nieuwsberichten. Nu het CBS de oogstraming voor aardappelen en uien heeft gepubliceerd, komen de emoties los. Reden genoeg voor CDA'ers Jaco Geurts en Joba van den Berg om bij hun standpunt te blijven: de cijfers beïnvloeden de markt.
31 Oktober 2018
Jaco Geurts CDA

Nieuws Brede weersverzekering

'Afschaffing assurantietaks is eerste stap'

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft vrijdagavond 21 september ingestemd met een motie van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma om de assurantiebelasting op de brede weersverzekering af te schaffen. 4 vragen aan Jaco Geurts, een van de voorvechters van deze afschaffing.
24 September 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief