Halfjaarcijfers

melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Halfjaarcijfers

Corona hakt in op resultaat Ierse partner A-ware

Ondanks een lichte omzetgroei zag het Ierse Glanbia de brutowinst in de eerste helft van 2020 met een kwart dalen tot €85 miljoen. Samen met A-ware gaat de grootste zuivelcoöperatie van het land op eigen grondgebied een nieuwe kaasfabriek bouwen, waarvoor kortgeleden definitief groen licht kwam. 
12 Augustus 2020
china varkensvlees

Nieuws Halfjaarcijfers

Forse winsttoename voor Chinese WH Group

Over het eerste halfjaar is de winst van de Chinese WH Group, 's werelds grootste varkensvleesverwerker, flink toegenomen. De varkensvleesgigant verwacht voor de tweede helft van het jaar een fors lagere export vanuit de Verenigde Staten.
12 Augustus 2020
supermarkt Jumbo

Nieuws Halfjaarcijfers

Omzet Jumbo profiteert van coronacrisis

Dat supermarkten in de lockdown periode veel aanloop hadden, is inmiddels wel bekend. Het Brabantse Jumbo realiseerde een forse omzetgroei over de eerste helft van 2020. Dochterbedrijf La Place presteerde daarentegen flink minder door de sluiting van horecagelegenheden.
14 Juli 2020
Ausnutria

Nieuws Ausnutria

Ausnutria ziet groei van bijna 24 procent

De Chinese markt voor zuigelingenvoeding vlakt af, zo schrijft Ausnutria in een persbericht. Dat lijkt echter niet direct effect te hebben op de cijfers van het zuivelbedrijf. De omzet is over de eerste 9 maanden namelijk met 23,9% gestegen.
15 November 2019
melkveebedrijf koeien china

Nieuws Azië

FrieslandCampina ziet uitdagingen voor Friso

Friso Gold, het Aziatische babyvoedingsmerk van coöperatie FrieslandCampina, heeft een uitdagend halfjaar achter de rug. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf. De omzet toont een daling, al ligt de brutowinst wel iets hoger dan over de eerste helft van 2018.
26 September 2019
melkveebedrijf koeien china

Nieuws Halfjaarcijfers

Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.
2 September 2019
Arla Foods

Nieuws Halfjaarcijfers

Arla behaalt hoogste melkprijs in 3 jaar

De gemiddelde melkprijs van Arla komt in de eerste helft van het jaar uit op het hoogste niveau in 3 jaar tijd: €36,10 per 100 kilo. Ook de omzet en verkoopvolumes zijn in de eerste 6 maanden fors gestegen.
29 Augustus 2019
china varkensvlees

Nieuws Halfjaarcijfers

Grootste varkensconcern China focust op pluimvee

Wen's Foodstuff (Wen's), de grootste varkensintegratie binnen China, heeft in het eerste kwartaal van 2019 forse winstcijfers gerealiseerd. De nettowinst van het bedrijf is in deze periode namelijk met 50,8% gestegen. Het bedrijf ervaart tevens dat de Chinese consument overstap van varkensvlees naar pluimveevlees.
21 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief