Amerikaanse varkensexport

export haven schip

Nieuws Varkensmarkt

Varkensvleesexporteurs in VS stuiten op tegenwind

De exportcijfers van de Amerikaanse varkenssector tonen een neerwaartse tendens. Hoewel buurland Mexico in februari opnieuw fors meer importeerde, hakt de vraaguitval in China er fors in. Ook de uitvoervolumes naar Japan en Zuid-Korea staan onder druk.
12 April 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

PRRS en PED in Mexico impuls voor export uit VS?

Diverse varkensziekten kunnen de varkensvleesproductie van Mexico dit jaar mogelijk negatief gaan beïnvloeden. De Verenigde Staten kunnen daardoor dit jaar mogelijk versterkt profiteren van de Mexicaanse vraag naar varkensvlees.
29 Maart 2022
varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS zet groei door

De Amerikaanse varkensvleesexport is over de maand april wederom verder gegroeid. Dat blijkt uit de gegevens die het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft samengesteld met de U.S. Meat Export Federation (USMEF).
17 Juni 2021
export import

Nieuws Vlees

China geeft Amerikaanse vleesexport meer ruimte

China vergroot de Amerikaanse leverancierslijst van vlees. Het is de tweede keer deze maand dat China toegang exportvergunningen toewijst aan Amerikaanse slachterijen.
28 April 2021
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS zet recordtempo niet voort

De Amerikaanse varkensvleesexport kon in januari niet het niveau evenaren van vorig jaar. Het exportvolume lag lager vanwege transportbeperkingen door de coronacrisis.
10 Maart 2021
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS overtreft totaal 2019 fors

November was een goede maand voor de Amerikaanse vleesexport. De varkensvleesuitvoer lag fors hoger en overtreft in de eerste 11 maanden van het jaar zelfs het totaal van 2019. Ook de rundvleesexport doet het goed en bereikt het hoogste niveau sinds maanden, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en US Meat Export Federation (USMEF).
13 Januari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Varkensstapel VS gedaald, exportvolume fors gegroeid

De Amerikaanse varkensstapel is geslonken. In totaal telt het land dit jaar minder varkens dan vorig jaar, zo laten gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zien. Opvallend is dat het exportvolume juist behoorlijk hoger ligt dan vorig jaar.
30 December 2020
varkensvlees

Nieuws Varkens

Protesten in Taiwan tegen invoer varkensvlees uit VS

Vanaf 2021 exporteert de VS weer varkens- en rundvlees naar Taiwan. Het exportverbod is opgeheven, maar de Taiwanese bevolking is niet blij met dit besluit en komt in protest.
1 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox