Slachtcijfers varkens

varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Groot aanbod zet mes in prijs zeug, varkens stabiel

Voor de derde keer op rij komt de Duitse varkensprijs niet van de plek. De situatie op de varkensmarkt is echter onveranderd moeizaam.
22 September 2021
financieel EuropeseUnie Europa euro

Inside Varkens

Europese varkensslacht groeit fors in prijscrisis

De varkensmarkt wordt geteisterd door slechte marktomstandigheden. Naast een zwakke vleesvraag wordt nu ook uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat duidelijk dat het aanbod zich Europa breed op een hoog niveau bevind. De slachtcijfers lagen over de eerste 6 maanden van dit jaar op een aanzienlijk hoger niveau.
21 September 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown gaat capaciteit weer vergroten

Danish Crown is voornemens haar slachtcapaciteit in Denemarken weer uit te breiden. Het bedrijf lijkt de coronaperikelen onder controle te hebben. Sinds vorig najaar was het aanbod varkens te groot voor de capaciteit en besloot het bedrijf zelfs een B-prijs voor het overaanbod in te voeren.
26 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Slachttaks

'Slachttaks is funest voor Nederlandse veehouderij'

Een slachttaks, die de Partij voor de Dieren heeft voorgesteld, is funest voor de veehouderij. Dat schrijft belangenbehartiger LTO Nederland op haar website. 'Met het wetsvoorstel legt de partij de zoveelste belasting op aan Nederlandse boeren en specifiek de veehouders. Daarbij zijn de voorgestelde tarieven voor sommige dieren even hoog of zelfs hoger dan de opbrengstprijs. Daarmee draait de partij de veehouderij de nek om.'
11 Maart 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Weeralarm ook code rood voor slachtcapaciteit?

De slechte weersomstandigheden hebben ertoe geleid dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen toezichthouders op pad stuurde tijdens de code rood. Dit betekende dat slachterijen maandagochtend niet konden slachten omdat er geen keurmeesters aanwezig waren.
16 Februari 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Duitse varkensslacht op laagste niveau sinds 2007

In Duitsland zijn vorig jaar fors minder varkens geslacht. Het aantal geslachte varkens zat zelfs op het laagste niveau sinds 2007. De afname komt vooral door de coronacrisis.
10 Februari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtcijfers maakten inhaalslag in december

2020 is een turbulent jaar geweest voor de varkenssector. Dit komt ook naar voren in de slachtcijfers. In december werd een inhaalslag gemaakt en lag het aantal slachtingen hoger dan in 2019. Hoe scoren de slachtcijfers over heel 2020?
7 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkensslachtingen

Slachtingen blijven nipt achter op vorig jaar

De Nederlandse varkensslachtingen koersen stabiel tot licht stijgend op het einde van dit jaar af. Het overaanbod is nog altijd niet weggewerkt, dit uit zich net als voorgaande weken in zware varkens. Hoe zag de rest van de markt eruit in november?
18 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox