Slachtcijfers varkens

slachterij varkensvlees

Nieuws Politiek

Kamer draait slachterijen de duimschroeven aan

De Tweede Kamer wil dat het kabinet nieuwe regels invoert om de slachtsnelheid van slachterijen te controleren, waarbij het welzijn van de dieren moet zijn geborgd. Dit zogeheten toetsingskaders moet in overleg met betrokken partijen worden geformuleerd. De motie die Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) daarover indiende, is vanmiddag (24 mei) door het parlement aangenomen.
24 Mei 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensslachtingen Duitsland nóg verder terug

De situatie op de varkensmarkt is onveranderd moeizaam. De verwerkingscapaciteit wordt door het hoge ziekteverzuim vanwege corona flink gereduceerd. Het aantal slachtingen in Duitsland was in week 3 al historisch laag, maar liep in week 4 nóg verder terug.
2 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensslachtingen vallen ver terug tijdens kerstreces

Hoewel de feestdagen in het weekend vielen, hebben de slachterijen toch behoorlijk afgeschaald. Over heel 2021 bekeken, is sprake van een kleine teruggang in het aantal slachtingen.  
6 Januari 2022
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Duitse varkensprijs zorgt niet voor verrassing

De varkensmarkt zit in een impasse. De vleeshandel loopt wat makkelijker, maar het aanbod slachtrijpe dieren overstijgt de verwerkingscapaciteit in zowel Duitsland als Nederland.
17 November 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Groot aanbod zet mes in prijs zeug, varkens stabiel

Voor de derde keer op rij komt de Duitse varkensprijs niet van de plek. De situatie op de varkensmarkt is echter onveranderd moeizaam.
22 September 2021
financieel EuropeseUnie Europa euro

Inside Varkens

Europese varkensslacht groeit fors in prijscrisis

De varkensmarkt wordt geteisterd door slechte marktomstandigheden. Naast een zwakke vleesvraag wordt nu ook uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat duidelijk dat het aanbod zich Europa breed op een hoog niveau bevind. De slachtcijfers lagen over de eerste 6 maanden van dit jaar op een aanzienlijk hoger niveau.
21 September 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown gaat capaciteit weer vergroten

Danish Crown is voornemens haar slachtcapaciteit in Denemarken weer uit te breiden. Het bedrijf lijkt de coronaperikelen onder controle te hebben. Sinds vorig najaar was het aanbod varkens te groot voor de capaciteit en besloot het bedrijf zelfs een B-prijs voor het overaanbod in te voeren.
26 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Slachttaks

'Slachttaks is funest voor Nederlandse veehouderij'

Een slachttaks, die de Partij voor de Dieren heeft voorgesteld, is funest voor de veehouderij. Dat schrijft belangenbehartiger LTO Nederland op haar website. 'Met het wetsvoorstel legt de partij de zoveelste belasting op aan Nederlandse boeren en specifiek de veehouders. Daarbij zijn de voorgestelde tarieven voor sommige dieren even hoog of zelfs hoger dan de opbrengstprijs. Daarmee draait de partij de veehouderij de nek om.'
11 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden