Slachtcijfers varkens

slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Weeralarm ook code rood voor slachtcapaciteit?

De slechte weersomstandigheden hebben ertoe geleid dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen toezichthouders op pad stuurde tijdens de code rood. Dit betekende dat slachterijen maandagochtend niet konden slachten omdat er geen keurmeesters aanwezig waren.
16 Februari 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Duitse varkensslacht op laagste niveau sinds 2007

In Duitsland zijn vorig jaar fors minder varkens geslacht. Het aantal geslachte varkens zat zelfs op het laagste niveau sinds 2007. De afname komt vooral door de coronacrisis.
10 Februari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtcijfers maakten inhaalslag in december

2020 is een turbulent jaar geweest voor de varkenssector. Dit komt ook naar voren in de slachtcijfers. In december werd een inhaalslag gemaakt en lag het aantal slachtingen hoger dan in 2019. Hoe scoren de slachtcijfers over heel 2020?
7 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkensslachtingen

Slachtingen blijven nipt achter op vorig jaar

De Nederlandse varkensslachtingen koersen stabiel tot licht stijgend op het einde van dit jaar af. Het overaanbod is nog altijd niet weggewerkt, dit uit zich net als voorgaande weken in zware varkens. Hoe zag de rest van de markt eruit in november?
18 December 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtgewichten blijven op hoog niveau

Overal in Europa lijkt een varkensoverschot te ontstaan. Ook in Nederland is het aanbod torenhoog. Dit is terug te zien in de slachtcijfers van oktober. 
20 November 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Slachtcijfers varkens in september bovengemiddeld

In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde zijn er bovengemiddeld veel varkens geslacht afgelopen september. De dieren zijn daarbij nog altijd relatief zwaar, terwijl het vleespercentage juist laag is. Hoe komen deze ontwikkelingen tot stand?
30 Oktober 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Varkens

Klöckner zoekt oplossing voor varkensopstopping

Duitsland kampt met een steeds grotere varkensopstopping bij de slachthuizen. De Duitse minister van landbouw, Julia Klöckner, heeft naar verluidt hulp gezocht bij collega-minister Hubertus Heil om tot een oplossing te komen.
27 Oktober 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Analyse Varkensslachtingen

Gemiddeld verloop voor slachtcijfers augustus

De rust lijkt enigszins teruggekeerd op de varkensmarkt. De slachtcijfers staan rond hetzelfde niveau als het 5-jarig gemiddelde en presteren ook niet beduidend minder dan vorig jaar. De varkens blijven gemiddeld zwaar, maar schommelen wel wat in vleespercentages.
8 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden