Slachtcijfers varkens

slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtgewichten blijven op hoog niveau

Overal in Europa lijkt een varkensoverschot te ontstaan. Ook in Nederland is het aanbod torenhoog. Dit is terug te zien in de slachtcijfers van oktober. 
20 November 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Slachtcijfers varkens in september bovengemiddeld

In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde zijn er bovengemiddeld veel varkens geslacht afgelopen september. De dieren zijn daarbij nog altijd relatief zwaar, terwijl het vleespercentage juist laag is. Hoe komen deze ontwikkelingen tot stand?
30 Oktober 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Varkens

Klöckner zoekt oplossing voor varkensopstopping

Duitsland kampt met een steeds grotere varkensopstopping bij de slachthuizen. De Duitse minister van landbouw, Julia Klöckner, heeft naar verluidt hulp gezocht bij collega-minister Hubertus Heil om tot een oplossing te komen.
27 Oktober 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Analyse Varkensslachtingen

Gemiddeld verloop voor slachtcijfers augustus

De rust lijkt enigszins teruggekeerd op de varkensmarkt. De slachtcijfers staan rond hetzelfde niveau als het 5-jarig gemiddelde en presteren ook niet beduidend minder dan vorig jaar. De varkens blijven gemiddeld zwaar, maar schommelen wel wat in vleespercentages.
8 September 2020
slachterij varkenshouderij varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Zware varkens met 'weinig' vlees in de maand juli

De varkensslachtingen over juli verlopen relatief stabiel, het zijn de gewichten en het vleespercentage die een afwijkend beeld laten zien ten opzichte van voorgaande jaren. Om die reden zoomen we voor juli in op de huidige cijfers in vergelijking met de cijfers uit het 5-jarig gemiddelde en uit 2019.
11 Augustus 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Weer meer varkens aan de haak in Duitsland

Met de heropening van het Duitse slachtconcern Tönnies klaart de lucht op de varkensmarkt weer wat op en zijn de Duitse slachtcijfers zich weer aan het herstellen. Ondertussen heeft het Duitse kabinet goedkeuring gegeven op het verbod op arbeidsmigranten in de vleesverwerkingssector.
29 Juli 2020
melkveebedrijf koeien jongvee kalf kalveren

Nieuws Slachtingen

Slachtaantallen kalveren beïnvloed door coronacrisis

Het aantal geslachte kalveren en varkens is in de eerste helft van 2020 gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit laat het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) weten. Voor geiten, runderen en schapen geldt een lichte toename.
29 Juli 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Sluiting Van Rooi Meat heeft effect op slachtcijfers

Het grootste gedeelte van de maand juni verloopt qua slachtcijfers gemiddeld, echter in de eerste week van die maand zit een duidelijke kink in de kabel. Dit heeft alles te maken met de sluiting van Van Rooi Meat eind mei en de capaciteit van onder andere Vion na de kritiek op de woon-werk verhouding van haar uitzendkrachten.
10 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox